Sahte ’iddaa’ kuponu ile dolandırıcılık yapan 7 kişi tutuklandı




Tarih: 16 Mart 2021 Salı 12:23


Mersin’de kazanılmış görünümlü sahte ’iddaa’ kuponu düzenleyerek, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 7’si tutuklandı.

Haber- Harun Bor

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik çalışma yaptığı çalışmalar sonucunda tespit ettikleri şüphelileri takibe aldı. 3 aya yakın süren takip sonrasında şüphelilerin sosyal medya üzerinden, kazanma garantili yasal iddaa kuponu yaptırdıklarına dair ilanlar verdikleri, ardından da iletişim kurdukları vatandaşlardan photoshop programı ile kazanmış gibi hazırladıkları sahte kuponlar üzerinden paranın vergisi adı altında para talep ederek dolandırıcılık yaptıklarını tespit etti. Türkiye’de birçok kişinin bu şekilde dolandırıldığını belirleyen polisler, Mersin’de de bu tarz dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Ekipler, operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 1 tabanca, 7 fişek ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

PARA ÇEKME ANLARI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Detaylı inceleme yapan ekipler Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan kişilerin de bu yolla dolandırıldığını tespit etti. 20’nin üzerinde kişinin sahte ‘iddaa’ kuponu yöntem ile dolandırıldığını belirleyen ekipler, paraları da başkalarının üzerine açtıkları hesaplarla yatırttıkları ve 4-5 farklı transfer yaptıktan sonra parayı çektiklerini belirledi. Bu hesaplar üzerinden  500 bin liraya yakın transfer yaptıkları belirlenen şahıslar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan  A.S., F.A., İ.İ., İ.U., K.Ö., Ş.Ş. ve Y.Ş. tutuklanırken, 5 kişi ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin banka ATM'lerinden para çekme anları da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.


Etiket: mersin, iddaakuponu, dolandırıcılık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA