225 bin kitap sevdalısı EXPO’da buluştu




Tarih: 12 Kasım 2023 Pazar 11:13

İHA

Onikişubat Belediyesi’nin organize ettiği EXPO 2023 Kitap Fuarı’na 225 bin kitap sevdalısı katıldı.

Kahramanmaraş genelinde tüm okullardan öğrencileri şehrin yeni cazibe merkezi olan EXPO 2023 alanındaki kitap fuarına taşıyan Onikişubat Belediyesi, etkinlikte 110 bini öğrenci ve toplamda 225 bin ziyaretçi rekoru kırıldığını açıkladı.
EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ın kapıları dünyaya açılırken, kültürel etkinliklerle de, deprem kabusu yaşayan vatandaşlar bir an olsun o anları unutma şansı buluyor.
Kahramanmaraş’ta kitap sevdalısı vatandaşlar 100 yayınevinin dahil olduğu 50’ye yakın yazarın imza günlerine adeta akın etti. Panellerin ve söyleşilerin yer aldığı kitap fuarında on binlerce kitap stantlarda yerini alırken, yayınevleri depremzede Kahramanmaraşlı kitapseverlere özel kampanyalar düzenledi.
EXPO 2023 alanında kurulan fuara İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in baldızı İngiliz Yazar ve Aktivist Lauren Booth da imza günü ve söyleşi düzenledi.
2010 yılında Gazze’deki yaşanan olaylardan etkilenen Lauren Booth Müslüman olmayı seçerek dikkat çekmişti. Kahramanmaraşlı vatandaşlar Müslüman İngiliz Yazar Lauren Booth’a büyük ilgi gösterdi. Lauren Booth yaptığı söyleşide İsrail zulmünden bahsederken, yaşanan savaşta hayatını kaybeden Müslümanlar için dua etmeyi ihmal etmedi.
Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal yaptığı açıklamada, “Yaşanan deprem sonrasında hem EXPO 2023’ün kapılarını açtık hem de art arda kültür ve sanat etkinliklerine imza attık. Gerçekleştirdiğimiz aktiviteler ile vatandaşlarımızın sosyalleşmesi ve moral motivasyonlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bataklık olan 780 bin metre kare bir alanı Kahramanmaraş’ın nefes alacağı bir çiçek bahçesine çevirdik. EXPO 2023 çalışmaları başta Başkanımız Hanefi Mahçiçek olmak üzere bu bir ekip ruhu ile çalışmanın eseri. Düzenlediğimiz kitap fuarına büyük bir ilgi ve alakanın olması bizleri fazlası ile mutlu ediyor” diye konuştu.
Kitap fuarı kapılarını 12 Kasım Pazar akşamına kadar açık tutacak.


Etiket: kahramanmaraş, kitap fuarı, expo


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA