Mersin Ülkü Ocaklarından ‘Sokak Kütüphanesi’




Tarih: 30 Mart 2021 Salı 21:12


Mersin Ülkü Ocakları tarafından Mersin ve ilçelerinde okuma alışkanlığının artırılması amacıyla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park ve bahçelere Kütüphane Haftası dolayısıyla "Sokak Kütüphaneleri" kuruldu.

Ülkü Ocakları Mersin il Başkanı Murat Sezer projeyle ilgili yaptığı açıklamada, kütüphanelerin 24 saat boyunca açık olacağını ve isteyen herkesin ücretsiz faydalanabileceğini söyledi. Sezer, Sokak Kütüphanelerinin bilginin paylaşılmasına katkı sağladığını ifade "Amacımız Mersin'de insanların dinlendiği park ve bahçelerde sokak kütüphaneleri oluşturarak boş zamanlarını kitap okuyarak geçirmelerini sağlamak. Kitap okumak soylu bir erdem. Okuyan insan bilir ve anlar. Okuyan insan aynı zamanda kavrar. Kütüphane haftası vesilesiyle Mersin Ülkü Ocakları olarak, şehir merkezimizin ve ilçelerimizin muhtelif yerlerine Sokak Kütüphaneleri yerleştirdik" dedi.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, yaptığı paylaşımın devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Her an farklı bir gelişmenin ve değişimin yaşandığı bilgi ve teknoloji çağında, bilginin sahip olunabilecek en büyük güç kaynağı olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Edebiyat ve okuma alışkanlığı kavramlarının, çağımızın en temel kavramları arasında yer aldığını düşünüyoruz ve toplumumuzun muasır medeniyetler üzerine çıkarılması ülküsünde en gerekli, en tesirli  vasıta olarak kitabı görüyoruz.

Başta Türk gençliğinin olmak üzere kitabı ve bilgiyi, milletimizin günlük yaşamının bir parçası haline getirme amacıyla oluşturduğumuz Sokak Kütüphanelerimizin; okuyan, araştıran, düşünen, yorumlayan, milli ve ahlaki duygularla kendini donatmış Türk milleti ideali için önemli bir adım olacağı kanaatiyle Mersinli hemşehrilerimize ve Türk milletine kitap dolu bir yaşam diliyoruz.”

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, yaptığı paylaşımın devamında ise dolaplar şeklinde kentin farklı noktalarına kurulan kütüphanelerden vatandaşların istediği kitabı okumak için evine götürebileceğini de belirtti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA