Yenişehir Triatlonu tamamlandı




Tarih: 5 Nisan 2021 Pazartesi 14:21


Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Yenişehir Triatlonu gerçekleşti. Sezonun ilk puanlı yarışı olan Yenişehir Triatlonu’na 26 ilden 210 sporcu katıldı.

Haber- Harun Bor

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ve sezonun ilk yarışı olan Yenişehir Triatlonu, renkli görüntülere sahne oldu. Pandemi nedeniyle bir yıldır yapılamayan triatlon yeniden başladı. Sporcular Genç, Elit, Paratriatlon ve Yaş Grupları kategorisinde yarıştı. Genç ve Paratriatlon sporcuları 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu ile parkuru tamamladı. Elit ve Yaş Grupları sporcuları ise bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve ardından 10 kilometre koşunun ardından parkuru tamamladı. Yarışlar, Adnan Menderes Bulvarı Fenerbahçe Meydanı’nda pandemi önlemeleri altında gerçekleştirildi.  Genç erkeklerde A kategorisinde birinciliği Emiray Aracı, ikinciliği Mert Çolak, üçüncülüğü ise Burak Çağdaş alırken B kategorisinde ise birinciliği Emirhan Çakır, ikinciliği Taha Eren Çoşkun, üçüncülüğü Abdurrahman Yazıcı elde etti.    Genç kadınlarda ise A kategorisinde birinciliği Elif Manisa, ikinciliği Sıla Gür, üçüncülüğü Beril Selin Ergin alırken B kategorisinde ise Yasemin Öz pamuk aldı.  Gençler ve Paratriatlon kategorisinin ardından Elit ve Yaş Grupları start aldı. Sporcular 1500 metre yüzdükten sonra 40 kilometre bisiklet sürdü ve ardından 10 kilometre koştu. Elit erkeklerde birinciliği Gültekin Er, ikinciliği Emir Altıntaş, üçüncülüğü ise Enes Kızılcık elde etti. Elit kadınlarda ise birinciliği Esra Gökçek, ikinciliği Elif Polat üçüncülüğü ise Birsu Ulkat aldı.

 

“ULUSLARARASI YARIŞLARI YENİŞEHİR’DE YAPMAYA TALİP OLABİLİRİZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yarış sonrasında bir konuşma gerçekleştirerek yarışı değerlendirdi.  Özyiğit, “Kentimizde sporu, sanatı ön plana çıkarmak, insanların var olan olanaklardan faydalanıp daha çok doğayla baş başa, yürüyüş yaparak, koşarak, bisiklete daha fazla binerek bir yaşam sürmesini arzu ettik. Var olan altyapımızla beraber ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak kentimiz tanıtmak, kentimizin bilinirliğini artırmak, turizm potansiyelini artırmak gibi bir belediye başkanının görev ve sorumluluğu olan işleri yapmaya çalışıyoruz. Burada yaz şartları olduğunda Avrupa’da dışarı çıkılamıyor. Dolayısıyla kentimizin avantajlarından yararlanıp uluslararası yarışları Yenişehir’de yapmaya talip olabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da yoğun ilgi altında yaptıkları yarışların önümüzdeki yıllarda da devem edeceğini belirtti.  Elit Erkeklerde birinciliği elde eden Gültekin Er, “Parkurlar çok güzeldi, hava şartları çok iyiydi. Yarışmayı özlemiştik. Burada olmaktan son derece mutluyum” şeklinde konuştu. Elit kadınlarda birinciliği elde eden Esra Gökçek de, uluslararası parkur standartlarına sahip bir alanda yarıştıklarını belirterek, triatlon sporunun Türkiye’de çok bilinmediğini bu tür yarışların tanınırlığını arttıracağını ifadelerini kullandı. Gökçek, yarışları düzenlediği için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e de teşekkür etti. Yarışmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 


Etiket: yenişehirbelediyesi, triatlon


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA