Akdeniz’de Neşet Ertaş rüzgarı




Tarih: 26 Nisan 2021 Pazartesi 13:41


Akdeniz Belediyesi’nin katkıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının seslendirmesiyle, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş” unutulmaz türküleriyle anıldı. Konser, TRT Müzik ekranlarında canlı yayınlandı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; 2012 yılında aramızdan ayrılan; Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olarak bilinen ve 'Bozkırın Tezenesi' lakabıyla herkesin gönlünde yer edinen Halk Ozanı Neşet Ertaş adına anlamlı bir etkinliğe imza attı.  Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (MDOB) ve Korosu'nun düzenlediği Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konseri, 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 20.30’da TRT Müzik ekranlarında canlı olarak yayınlandı. Akdeniz Belediyesi’nin katkılarıyla; sevenleri ve hayranları, 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan, bu toprakların sesi ve Bozkırın Tezenesi’nin unutulmaz türkülerini, MDOB sanatçılarından dinleme; Halk Ozanı ve gönül insanı Neşet Ertaş’ı bir kez daha yad etme fırsatı buldu. (Haber Merkezi)


Etiket: akdenizbelediyesi, neşetertaş, mersindevletoperabalesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA