ÇBK’da hedef 3 kupa




Tarih: 25 Haziran 2021 Cuma 16:45


Çukurova Basketbol Kulübü “Üç Kupa, Tek Yürek” sloganı ile düzenlediği transfer tanıtım toplantısında konuşan ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü, “Bugün yeni bir sayfa açma günüdür. Bugün, uluslararası bir maceraya açılmanın, Avrupa şampiyonluğuna giden yolda ilk adımı atma günüdür.Kısa sürede geldiğimiz noktada, şimdi kentimiz ve bölgemizin desteği ile EuroCup şampiyonluğu hesapları yapıyoruz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Çukurova Basketbol Kulübü “Üç Kupa, Tek Yürek” sloganı ile düzenlediği transfer tanıtım toplantısını Çukurova Basketbol Kulübü Tesisleri’nde gerçekleşti. Tanıtım toplantısına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Sakuçoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzolve çok sayıda STK temsilcileri katıldı. ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2021-2022 sezonunda mücadele edecekleri FIBA Avrupa Kupası (EuroCup), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda 10 yıldız isimle sözleşme imzaladıklarını belirtti. ÇBK olarak önceliklerinin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, üretken ve vatansever bir nesil yetiştirmek olduğunun altını çizen Ünlü, “Bu nedenle okullarda yaptığımız yetenek taramaları ile yüzlerce genç ve çocuğumuzun basketbolla tanışmalarına imkan sağlıyoruz. Evlatlarımızın NBA, Avrupa ve dünya yıldızı olmaları için çaba gösteriyoruz. Ancak her evladımız basketbolcu olmayı başaramayabilir. Onların da sporu ve basketbolu seven iş insanları, kamu yöneticileri olmalarını istiyoruz. Taraftar ve spor kültürü olan anne, babalar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

 

“ÇBK’NIN ODAĞINDA HER ZAMAN EĞİTİM VE BAŞARI VARDIR”

Ünlü, Çukurova Basketbol Kulübü olarak hazırladıkları eğitim programları ile gençleri geleceğe hazırladıklarını ifade ederek, “Bu topraklardan doğan Çukurova Basketbol, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin yanında olmaya devam edecek. Eğitim alanındaki başarı, elbette sportif başarıları da beraberinde getirecektir. Çünkü Çukurova Basketbol Kulübü'nün odağında her zaman eğitim ve başarı vardır. Kurulduğumuz 2017 yılından bu yana, başarı grafiğimizi devamlı olarak yükseltmemiz, bunun en büyük örneğidir. 2018-2019 sezonunda art arda 33 lig ve Avrupa kupası maçından galip ayrılarak, önemli bir başarıya imza attık. Hatta o sezon play-off serisinde Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi verip, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda final oynadık” şeklinde konuştu.

 

“KENTİMİZ VE BÖLGEMİZİN DESTEĞİ İLE EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU HESAPLARI YAPIYORUZ”

“Kulüp olarak tüm bunları yaparken muhteşem taraftarımızın desteğini her zaman arkamızda hissettik” diyen Ünlü,“Bugün yeni bir sayfa açma günüdür. Bugün, uluslararası bir maceraya açılmanın, Avrupa şampiyonluğuna giden yolda ilk adımı atma günüdür. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezonu play-off potasında tamamlayarak, gelecek yıl Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandık. Kısa sürede geldiğimiz noktada, şimdi kentimiz ve bölgemizin desteği ile EuroCup şampiyonluğu hesapları yapıyoruz. Kentimizi 2021-2022 sezonunda kadın basketbolunun Avrupa'daki en prestijli organizasyonlarından olan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası, (EuroCup), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk parolasıyla temsil edeceğiz.Bu kapsamda mevcut 5 oyuncumuzla sözleşme yenilerken, kariyeri başarılarla dolu 9 ismi kadromuza kattık. Çünkü iddialı bir hedefin gerçekleşmesi, iddialı bir kadro ile mümkün olabilir” sözlerine yer verdi.

 

“TRANSFERLERİ BELİRLERKEN OLDUKÇA SEÇİCİ DAVRANDIK”

Ünlü, kadroya dahil edilen transferleri açıklayarak, “A Milli Kadın Basketbol Takımımızda ay-yıldızlı formayı giyen Asena Yalçın, Esra Ural Topuz, Kuanitra Holingsvorth, milli takımların her kategorisinde yer almış yıldız oyuncu Sinem Ataş ile WNBA tecrübesi olan Yvonne Turner, Temi Fagbenle, Kristine Anigwe, Tiffany Hayes, Chelsea Gray ve Shavonte Zellous ile anlaşma sağladık.Yıldız basketbolcularımız gelecek sezon ÇBK forması ile 3 organizasyonda şampiyonluk için mücadele edecek.Bu süreçte transferleri belirlerken oldukça seçici davrandık. Oyuncuların bireysel olarak üst düzey performans sergilemelerinin yanı sıra, takım oyununa yatkınlıklarını da göz önünde bulundurduk” ifadelerini kullandı.

 

“EL ELE VERİP 3 KULVARDA ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Dünya basketbolu tarafından kabul edilmiş yıldızları kulübe kazandırdıklarını da dile getiren Ünlü, “Böylesine önemli yıldızları Mersin'le buluşturan kulüp başkanımız Serdar Çevirgen'e teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca; mimari ve teknolojik açıdan dünyada ilk 3 içerisinde, Avrupa ve ülkemizde ise benzeri olmayan bu muhteşem tesisi kentimize andıran kulüp başkanımıza,huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.Artık Avrupa şampiyonluğunun en büyük adayıyız. Geriye, sezona büyük bir ciddiyetle hazırlanmak ve maçlarımızı tek tek kazanmak kaldı.Basketbol otoritelerinin de belirttiği gibi; güçlü kadromuzla, EuroCup, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın en büyük şampiyonluk adayıyız.Yönetim olarak oyuncularımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz. Kentimize inanıyoruz. Maddi manevi tüm imkanları seferber ederek el ele verip 3 kulvarda şampiyon olacağız” şeklinde konuştu

 

“AVRUPA'YI TURUNCU-LACİVERTE BOYAMAYAHAZIR MISIN MERSİN?”

Ünlü, bu süreçte de Çukurova Bölgesi’nin desteğini hissetmek istediklerinin altını çizerek, “Pandemi sürecinde normalleşmeye gidilmesi ile birlikte maçlarımızı taraftarlarımızın önünde oynamak ve heyecanımızı onlarla paylaşmak istiyoruz.Bizleri sosyal medyada da desteklemek isteyen taraftarlarımızı, paylaşımlarını #TarihBiziYazacak #BuSeneŞampiyonsun etiketi ile yapmalarını rica ediyoruzHedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, Çukurova Basketbol Ailesi'nin yanında olan Valimiz Ali Ihsan Su'nun önderliğindeki kent dinamiklerine teşekkürü borçbiliriz.Sahadaki gücümüzü sosyal medyada da tüm dünyaya gösterme zamanı. Avrupa'yı turuncu-laciverte boyamaya, şampiyonluğu birlikte kutlamaya hazır mısın Mersin?” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

SU: “İNSAN HAYATI MUTLAKA SPOR İLE KESİŞİYOR”

Ünlü’nün ardından konuşma gerçekleştiren Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’de bu faaliyetleri yerine getirmenin gururunu ve sevincini yaşadığını dile getirdi. Spor olgusunun dünya genelinde ve Türkiye’de çok önemli bir noktada olduğunun altını çizen, “Bugün hemen hemen her insanın bireysel veya toplumsal sporla alakası artık çok fazla. Takım sporlarına veya bireysel sporlara yöneliyorlar. Veya en azından yürüyüş yapıyor, sağlığı için spor yapıyor. Yani insan hayatının her döneminde baktığımız zaman spor ile ilgili kesişme mutlaka oluyor. Bu çerçevede sağlıklı yaşamak, sağlıklı bireyler olmak için de sporla yaşamak sporla meşgul olmak bugünkü çağımızda vazgeçilmez olarak ortaya çıkıyor. Sporun bir de bireysel kısmının yanında dünyada spor aktiviteleri ve faaliyetleri içeriyor” dedi.

 

“İNANIYORUM Kİ HEDEFLERİNE MUTLAKA ULAŞACAKLARDIR”

Vali Su, ÇBK’nın bölgeyi çok güzel temsil ettiğini de belirterek, önemli başarılarından dolayı ekibi tebrik etti. Başarılarının devamını da dileyen Vali Su, “Bir kişinin vizyonunu, misyonunu, başarısını nasıl ölçersin? Eserleri ile ölçersiniz. Eserlere bakarsınız, eserler de vizyonunu, başarısını ortaya koyar. Ben de burayı görünce gerçekten çok muhteşem bir eseri ilimize kazandırıldığını görüyorum. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çukurova Basketbol Takımımız Süper Lig’de önemli başarılar gösteriyor.  İnanıyorum ki hedeflerine mutlaka ulaşacaklardır. Bu birlik ve beraberlik ruhu ile birlikte bunu da sağlayacaklarını düşünüyorum. Bir diğer önemli unsur da Gençlik Spor Bakanlığımız tüm Türkiye’de okullarımızda yetenek araştırmaları yapıyor. Siz de orada keşfedilen kişilerden birisini kadronuza katmışsınız. Devlet olarak, hükümet olarak spor konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. İlimizde bu anlamda ciddi çalışmalar gerçekleşiyor” ifadelerine yer verdi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA