TKDK genel koordinasyon toplantısı mersin’de gerçekleştirildi




Tarih: 19 Ağustos 2021 Perşembe 13:36


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Koordinasyon toplantısı 15-16 Ağustos 2021 tarihlerinde Kurum Başkanı Dr. Muhammed Adak, Merkez Teşkilatı Yöneticileri ve 42 İl Koordinatörünün katılımlarıyla Mersin’de gerçekleştirildi.

Programda toplantı heyeti IPARD kapsamında desteklenen iki işletmede, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın da katılımları ile teknik incelemelerde bulundu. İşletmelerden birisi Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, 40 milyon liraya mal olan ve 6,72 milyon lira hibe desteği verilen Yörüksüt süt ve süt ürünleri işleme tesisi olurken, diğeri Kazanlı mahallesinde bulunan, 8 milyon liraya mal olan ve 2,6 milyon lira hibe desteği verilen Polatlar deniz ürünleri işleme tesisi olan oldu. Tesis ziyaretlerinde işletme yetkilileri Ramazan Öz ve Mahmut Polat ile görüş alış verişinde bulunularak sektörlerde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Faydalanıcıların yatırım kararı almalarında çok önemli bir ateşleyici etken olan IPARD hibe programından yararlandıkları için memnuniyetlerini ve teşekkürlerini iletmelerinin ardından heyet, tesislerden ayrıldı. Ziyaretler sonrasında Kurum Başkanı Dr. Muhammed Adak’ın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilerek, TKDK’nın mevcut durumunun analizinin yapıldı. Gelecekteki sürecin planlarına yönelik İl Koordinatörleri ile ödeme hedeflerine yönelik fikir alışverişinde bulunulurken, içinde bulunan yılın ödeme hedefleri ve IPARD 3 programına dair hususlar açısından verimli geçen toplantıda Akdeniz bölgesindeki TKDK teşkilatının bulunduğu illerdeki örnek yatırımcılarla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen görüşmelerde yatırım süreçlerine ilişkin deneyimlerinden istifade edilmiştir. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA