Gönüllü Palyaçolar, 5 yaşında kanser tedavisi gören Kaan Efe için bir araya geldi




Tarih: 12 Eylül 2021 Pazar 12:56


Mersin Gönüllü Palyaçolar, Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören 5 yaşındaki Kaan Efe’nin tedavi sürecinde hastane masraflarını karşılaması adına gönüllü bir etkinlik düzenledi. Eski Polis Evi Karşısı’nda düzenlenen etkinlikte birbirinden farklı oyunlar oynanırken, etkinlikten elde edilen gelirler Kaan Efe’nin 300 bin liralık tedavi masrafları için valilik onayla hesaba aktarıldı.

Haber- Gizem Konucu

Etkinlik alanında yer alan toplam 8 stantla birlikte gönüllülerin etkinlik alanına ulaştırmış olduğu el emeği, takılar, tablolar, romanlar, saksılar ve yiyecekler sergilendi. Pandemi önlemleri kapsamında düzenlenen etkinlikte satışı gerçekleştirilen ürünler özel paketler halinde satışa sunuldu. Mersin Gönüllü Palyaçolar’ın yöneticisi Aysel Sevilgen, 5 yıldır gönüllü olarak bu faaliyetleri yaptıklarını belirterek, “Bugünkü etkinlik sadece Mersin Gönüllü Palyaçolar’ın düzenlemiş olduğu bir kermes. Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören 5 yaşındaki Kaan Efe için düzenledik bu etkinliği. Kaan Efe’nin şu anda 300 bin liralık tedavi sürecinin hastane masrafları var. Bir ilaç kullanıyor Kaan Efe, aslında bu ilacın bedelini devlet karşılıyor fakat tedavi sürecinin masraflarından dolayı ailenin elinde artık hiçbir şey kalmadığı için biz onlara destek amaçlı burada bu kermesi düzenledik ve buradan gelen gelirin tamamını Kaan Efe’nin hesabına valilik onaylı olan hesabına aktaracağız” ifadelerini kullandı.

 

SEVİLGEN: “BİZİM ÖNCELİĞİMİZ KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLAR”

Sevilgen, etkinliğin sadece bir günlük düzenlendiğini ifade ederek, “Mersin halkının daha da ilgi gösterip destek vermesini isterdik. Şu ana kadar 100’ü aşkın kişi ziyaret etmiş durumda kermesimizi. Belediyelerimizde ziyaretlerimize geliyorlar. Bütün izinlerimizi belediyelerden aldık ki şemsiye ihtiyaçlarımızı yine belediyeler karşıladı. Biz Mersin’de toplamda 120 kişilik bir aileyiz ve bugün burada görevli olarak 50-60 kişilik bir ekibimiz bizlerle beraber. Bizim önceliğimiz kanser tedavisi gören çocuklar. Mersin Üniversitesi’ndeki ve evinde tedavi gören çocuklara gidiyoruz. Bunun yanında kanser tedavisi devam eden çocuklarımızın aylık erzak yardımı ve kişisel bakım ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bizlere erzak yardımı yaparak ya da bu çocukların temel bakım ihtiyaçlarını alarak sayfamızdan destek olarak yardımcı olabilirler. Maddi destek kabul etmiyoruz ama bu etkinliklere destek vererek, tamamlayarak bizlere destek verebilirler” şeklinde konuştu.

 

KUŞÇU: “ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK ADINA KURULAN BİR GURUBUZ”

Etkinlikte gönüllü olarak yüz boyaması yapan Merve Kuşçu, gönüllü olarak bu görevi üstelendiklerini ve hasta çocukların her daim yanında olmaya çalıştıklarını belirtti. Kuşçu, “Onkolojide tedavi gören çocukları, zaman zaman bakım evlerine de gidiyoruz. Genel olarak çocukları mutlu etmek adına kurulan bir gurubuz, gönüllü olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde sıkıntılar yaşadık ama onun dışında genel olarak biz festivallerde falan çok güzel gelirler elde edip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.  Ben burada yüz boyama yapıyorum, çocukların yüzlerini boyayarak mutlu etmeye çalışıyoruz, onlarla beraber etkinlikler yapıyoruz, normal boyamalar, şekiller boyuyoruz, çocuklar için şekilli balonlar yapıyoruz. 5 yıldır faaliyet gösteren bu grupta ben gönüllü olarak 3 yıldır yer alıyorum” dedi. Yine gönüllü olarak etkinlikte yer alan müzisyen Mahsun Olgun, çocuklara yönelik bu tarz etkinliklere katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Olgun, “Ben müziği meslek olarak yapıyorum. 7 senedir bu sektördeyim. Profesyonel alamda sahnelerde almaya çalışıyorum. Sokak müziği yapıyorum, geçimimi de bundan sağlıyorum. Ben bu etkinliğe gönüllü olarak katıldım. Özellikle çocuklara yönelik olan etkinliklere gönüllü olarak katılmaya sorumlu hissediyorum kendimi bu anlamda. Bir sanatçının yapması gerekenlerden bir tanesi de maddi kısmı hiç gözetmeden böyle etkinliklerde bulunmak ve destek olmak gerekir” şeklinde konuştu.


Etiket: mersingönüllüpalyaçolar, kanser


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA