Gülbeyaz: “canla başla mücadele eden bütün gazilerin şeref günü bugün”




Tarih: 19 Eylül 2021 Pazar 14:46


Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, 100. yıl dönümünde törenle kutlandı. Kıbrıs gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, “19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan gazilerle Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucular ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin'de, 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, il protokolü üyeleri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz ile gaziler katıldı. Törende günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Kıbrıs gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, “Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan, vatan, millet ve bayrak için 7’den 70’e emperyalist devletlerin topyekun saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanını emanet eden şehitlerimiz ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ebediyete intikal eden tüm gazilerin gününü kutlarız” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN ŞEREF GÜNÜDÜR”

19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi unvanıyla taçlandırdığı gün olduğunu belirten Gülbeyaz, “19 Eylül Gaziler Günü bedelini canla ve kanla ödemiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda, canlarını adayanları gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı gündür. Türk’ün Anadolu’daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçler Birinci Dünya Savaşı sonunda ülkemizi dört bir yandan işgal ettiler. Bu işgal ile yetinmeyerek, vatanımızı parçalamayı amaçlayan Sevr Anlaşması’nı milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunu 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’den Anadolu’ya sürdüler. Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Ordusu Yunan Ordusunu Polatlı yakınlarında, Sakarya’da 22 gün, 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı meydan muharebesinde yenerek bozguna uğrattı. Çareyi kaçmakta bulan Yunan Ordusu bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbete uğratarak, 9 Eylül 1922’de topraklarımıza tamamen atıldı. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk’ün ateşle, imtihanıyla Anadolu’nun ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Sakar Meydan Muharebesi, yaklaşık 38 yıldır Avrupa’dan geri çekilen Türk Ordusu’nun son savunma savaşı olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşının kaderini değiştirmiş, kısacası Anadolu’nun dışarıdan kurtuluşu için bir kırılmadır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE ŞEHİDİ VE GAZİSİ OLMAYAN AİLE YOK GİBİDİR”

Üzerinde yaşadığımız toprakların vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir  diyen Gülbeyaz, “Türk Milleti adına TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde emsalsiz zaferin anısına Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanını tescillemiştir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına çalışmayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asıllardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği var oluş mücadelesinin şifresi ölürsem şehir, kalırsam gezi deyişinde saklıdır. Ülkemiz dün olduğu gibi, bugünde dış destekli terör örgütlerini Doğu Akdeniz’den, sınır ötesi Irak ve Suriye’de de emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Emperyalist devlerin ve onların maşası, terör örgütlerinin hedefi ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk Ordusu’nu yıpratarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek. Dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda planı olan Sevr’in gerçekleşmesidir” şeklinde konuştu.

 

“TOPRAKLARIMIZ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KORUNACAKTIR”

Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever ve kahraman askerleriyle, kahraman polis, güvenlik korucusuyla ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratıldığını belirten Gülbeyaz, “Asil Türk Milleti’nin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk Ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük öncüsü ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki vatan uğruna topraklar bugüne olduğu kadar bundan sonra da Türk Milleti tarafından kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak, savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, kahramanlık gününüz kutlu olsun” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA