Mersin Barosu ve Mezitli Belediyesi’nden, kadınlar ve çocuklar için iş birliği




Tarih: 28 Ocak 2022 Cuma 16:20


Mersin Barosu ile Mezitli Belediyesi arasında, sosyal hizmete, sosyal yardıma, hukuki korunmaya ihtiyaç duyan kadınlara yönelik ve çocuk istismarını, şiddetini önlemeye yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan arasında imzalanan protokol çerçevesinde, sosyal hizmetlere ve hukuki korunmaya ihtiyaç duyan kadınlara ve çocuk refahı ve sorunlarına ilişkin elbirliği ile ortak çalışma yürütülecek.

Protokol imza töreninde; Başkan Neşet Tarhan ve Gazi Özdemir’in yanı sıra Mezitli Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Kültür Sosyal İşler Müdürü Özlem Aksöz, Eşitlik Birimi Sorumlusu Burcu Şanlı, Mersin Barosu adına ise Başkan Gazi Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Yaşar, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Arzu Günay, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ezgi Şimşek hazır bulundu. Mersin Barosu olarak uzun bir süredir Mezitli Belediyesi ile çok verimli ve yararlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, “Yıllardır süren birlikteliğimizi, yenilediğimiz ve kapsamını genişlettiğimiz protokol ile devam ettiriyoruz. Baromuz ve Mezitli Belediyesi arasında özellikle toplumsal farkındalığı artırmak istediğimiz kadın ve çocuk hakları ile ilgili protokolü imzaladık. Ülkemizin ve kentin en önemli sorunlarından birisi olan kadın ve çocuk istismarı ile kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önlemek amacıyla ortak mücadele etmek için protokol imzaladık. Çok önemli ve halkımızın büyük faydalar sağlayacağı bir iş birliği oldu. Belediyemizin kadınlar ve çocuklarla ilgili çok önemli çalışmaları var. Biz de Mersin Barosu olarak bu çalışmaları bir üst seviyeye taşımak adına elimizden geleni yapacağız. Mersin’imize, Mezitli’mize ve baromuza hayırlı olsun” diye konuştu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise konuşmasında, Mezitli Belediye’si olarak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını, bunlardan birisinin de toplumumuzda herkesin güvencesi ve en saygın kurumlardan birisi olan Mersin Barosu ile zaman zaman ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Toplumumuzun yararına olan her projede Mersin Baromuz yanımızda yer alıyor. İlçemizde hayata geçirdiğimiz Jakaranda koruluğundan birisinde, Mersin Barosu’na mensup arkadaşlarımız kendileri fidan dikerek ağaçlandırma yaptılar. Mersin Barosu’na bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Uzun süredir devam eden iş birliğimiz çerçevesinde, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik iş birliğimizi yeni protokolle devam ettiriyoruz. Sosyal hizmetlere ve hukuki korunmaya ihtiyaç duyan kadınlarımıza yönelik, ayrıca çocuk refahı ve sorunlarına ilişkin ortak çalışmayı el birliği ile yürütmek için protokol imzaladık. Toplumun en duyarlı olduğu bir konuda Mersin Barosu da önemli bir görev üstlenmiş oldu. Duyarlılığından dolayı Baro Başkanımız Gazi Özdemir’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. İmzalanan protokolün ardından Mezitli Belediyesi Hukuk Birimine ziyaret gerçekleştiren Mersin Barosu heyeti, sohbet etti. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA