‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabının imzasına Vahap Seçer de katıldı




Tarih: 4 Mart 2022 Cuma 17:10


Mersin Kent Kitaplığı tarafından yeni basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabının imza günü ve söyleşisine katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap seçer, “Hiç kimseye baki değil ne makamlar ne dünya ama Mersin yerinde duruyor” dedi.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından yeni basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabının imza günü ve söyleşisi gerçekleşti. Gerçekleşen söyleşiye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Harun Gökalp, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Mersinli katıldı. Yapılan programda ilk olarak ‘Mersin Tarihi Belgeseli’ izlendi. Ardından konuşmasını gerçekleştiren Vahap Seçer, Mersin’in geçmişinin öğretilmesi açısından önemli bir yol gösterici olacağına dikkat çekti.

 

“İŞTE BELGESELLER DE BUNUN İÇİN YAPILIR”

“Mirza Turgut’a teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya getirdi. Güzel bir çalışma. 15 yıl önceki ilk gösterimden kesitler de vardı.” İfadelerini kullanan Seçer, “Hep söylediğimiz bir şey burada tescillenmiş oldu; valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar değişebiliyor, hiç kimseye baki değil ne makamlar ne dünya ama Mersin yerinde duruyor. Belgesel değerli bir çalışma. Mutlaka şehirler canlı bir organizma ve her anı, zamanın her sürecinde, bünyesinde olaylar barındırır ve bu olaylar da anıya dönüşür. İşte belgeseller de bunun için yapılır” dedi.

 

“GÜVEN VEREN KARİZMASININ SONUCUDUR”

Figürlerinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Seçer, “Geçmişimizi bilmemiz gelecek için bize el feneri görevi görür. İşte Mersin bu. Mersin çok genç bir kent” dedi. Seçer, yöneticilerin bir şehrin, ülkenin, toplumun geleceğine yön veren siyasi figürler olduğunu belirterek, “Bizim figürümüz kim diye sorsam, ilk akla gelecek Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugün bu topraklarda bağımsız bir ülke olarak yaşıyorsak, laik bir cumhuriyetsek, anayasal bir devlet isek, bir kimliğimiz var ise, ümmet değil isek, tebaa değilsek elbette ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün o mücadeleci ruhu, o dehası, o insanları bir araya toplayan, inandıran, güvendiren, şevk veren, güven veren karizmasının sonucudur” ifadelerini kullandı.

 

“BİR SENTEZ OLUŞMUŞ Kİ BU KENT BARIŞ KENTİ OLMUŞ”

Tarsus ilçesine de değinen Seçer, “Tarsus'ta doğmuş olmamın verdiği bir merakla Tarsus’un tarihini defalarca kitap karıştırıp incelemişimdir ve emin olun o tarihi her okuduğumda etkilenmişimdir. Bu çalışmalar kente değer katacak, hepimize değer katacak, gelecek kuşaklara tarihin, Mersin’in geçmişinin öğretilmesi açısından önemli bir yol gösterici olacak. Mersin çok değerli bir yer. Mersin muazzam ötesi bir yer. Mersin’in değerini çok derinden hisseden bir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Çok güzel bir kentteyiz, muazzam, kadim kültürlerin bir arada olduğu bir kentteyiz. Birçok çeşitliliğe rağmen öyle bir sentez oluşmuş ki bu kent barış kenti olmuş. Allah birliğimizi, dirliğimizi, bu kentin barışını, huzurunu bozmasın diyorum” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA