Mersin Büyükşehir’in Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri başlıyor




Tarih: 10 Mart 2022 Perşembe 13:23


“Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri” 11 Mart’ta başlıyor. Türk tiyatrosunun eleştirmenleri, sanatçıları, yazarları, yorumcuları ve yönetmenlerinin de davetli olarak katılacağı Tanıtım Günleri ile değişen, dönüşen ve yeniden yapılandırılan Şehir Tiyatrosu’nun tüm Türkiye’ye tanıtılması amaçlanıyor. Sanat dolu 6 gün boyunca Şehir Tiyatrosu’nun 8 oyunu seyirci ile buluşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin 11-16 Mart’ta düzenleyeceği “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri” ile sanatseverler birbirinden güzel oyunları izleme fırsatı bulacak. Türk tiyatrosunun duayen isimlerinin de katılacağı Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri ile değişen, dönüşen ve yeniden yapılandırılan Şehir Tiyatrosu’nun tüm Türkiye’ye tanıtılması amaçlanıyor.

Mersin’de gerçekleştirilecek olan Tanıtım Günleri’nde; yazarlar, eleştirmenler, yönetmenler, oyuncular, jüri ve komite başkanları da Mersinliler ile bir araya gelecek. Sanatla dolu geçecek 6 gün sürecek tanıtım günlerine yazar, eleştirmen ve Sanat Kurumu Jüri Üyesi Gülşen Karakadıoğlu; eleştirmen Heyecan Veziroğlu; yazar ve yönetmen Özen Yula; Direklerarası Seyirci Ödül Komitesi Başkanı Ali Ömer Şahinbaş; Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Şaylan Akmen; yazar ve eleştirmen Eren Aysan Yığcı; eleştirmen, yazar ve yönetmen Halil Vecdi Sayar ile oyuncu ve yönetmen Murat Çidamlı katılacak. Ayrıca, Yeni Tiyatro Dergisi yazarları ve eleştirmenlerinden Mustafa İri, Yetkin Yüksel, Özgür Aziz Kısır ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrul ve Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu gibi çok sayıda isim de Mersin’de olacak.

8 OYUN SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Tanıtım Günleri kapsamında; 11 Mart Cuma günü saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Buzlar Çözülmeden’, 12 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te Nevid Kodallı Sahnesinde ‘Vahşet Tanrısı’, yine aynı gün saat 20.00’de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Matruşka’ isimli oyun Mersinli sanatseverler ile buluşacak.

13 Mart Pazar günü saat 14.00’te Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Gökkuşağının Altında’ ve yine 13 Mart Pazar günü saat 16.00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’nda ‘Ölümü Ardından Gezdirenler’ oyunu sahneye konulacak. 14 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Kozalar’, 15 Mart Salı günü saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Aslolan Hayattır’ sahnelenecek.

Tanıtım Günleri’nin son günü olan 16 Mart Çarşamba günü ise saat 17.00’de Nevid Kodallı sahnesinde ‘Sırça Biblolar Okuma Tiyatrosu’ seyirci ile buluşacak. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA