Mersin’de ‘Orman Haftası’ etkinlikleri yapıldı




Tarih: 23 Mart 2022 Çarşamba 16:33


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 21-26 Mart Ormancılık Haftası nedeniyle Servet Tazegül Spor Kompleksi ağaçlandırma alanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Fidan dikim etkinliğine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Sahil Güvenlik  Akdeniz Bölge  Komutan Yardımcısı SG Albay Çağın Taşkın, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, kurum amirleri, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcıları,  şube müdürleri, işletme müdürü, müdür yardımcısı, şefler, Bitçi Kadınlar Türkiye Kupasına katılacak sporcular, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey konuşmalarında; ‘21 Mart kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede ise sonbaharın başlangıç günüdür. Bugün Birleşmiş Milletler tarafından 1971 yılından itibaren Dünya Ormancılık Günü olarak ilan edilmiştir. Dünyanın en önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanların, korunması ve geliştirilmesi için halkımızda duyarlılık oluşturmak adına 1975 yılından beri ülkemizde de 21-26 Mart tarihleri ‘Orman Haftası’ olarak kutlanmaktadır. 21 Mart gününün ülkemiz ve milletimiz için ayrı bir anlamı da vardır. Hem Türk milletinin tabiata duyduğu sevgi ve hoşgörünün simgesi hem de doğanın yeniden canlanıp, güçlenip, derlenip toplanmasının bir başlangıcı olarak yıllarca bugünü Nevruz (yeni günü) olarak kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Ormanlar, günümüzde iklimde değişikliği ve küresel ısınmanın etkileri daha da artırması nedeniyle çok daha anlamlı bir önem kazanmıştır.  Ormanlar bir ülkenin, bir milletin malı değil, tüm dünyanın ortak değeri haline gelmiştir. Bugün, temiz, solunabilir havanın ve içilebilir suyun en önemli depo kaynağıdır.  Ormanlar azaldıkça, kaliteli solunabilir havamız ve içebilir sularımız da azalmaktadır.  Kısacası Orman varsa hayat var. Orman, su ve hava yaşam döngüsü içinde birbirine bağlı olan hayatın temel birleştirici unsurlarıdır. Türkiye basketbol federasyonunun düzenlemiş olduğu Kadın Basketbol Türkiye Kupası bugün burada başlıyor. Turnuvanın orman haftasında düzenlenmesi bizlere ayrı bir mutluluk yaşatmaktadır. Yapılacak müsabakaların Dünya Ormancılık ve Orman Haftasına tekabül etmesi nedeniyle Genel Müdürlüğümüzce Mersin Mezitli Kuyuluk mevkiinde 40 dekar alanda keçi boynuzu, servi ve fıstık çamı türlerinde toplam 3 bin adet fidan dikilerek ‘Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Hatıra Ormanı’ tesis edilmiştir. Ayrıca, müsabakaların yapılacağı Mersin Servet Tazegül Spor Kompleksinin bulunduğu yerleşkeye muhtelif türlerden 603 fidanı sporcular, öğrencilerimiz ve tüm katılımcılar ile birlikte toprakla buluşturacağız” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA