Gültak, gündeme dair açıklamalarda bulundu




Tarih: 29 Mart 2022 Salı 16:50


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Fatih Alkar’ın hazırlayıp, sunduğu Gündemin Napzı programında gündeme dair soruları yanıtladı. Spordan, festivallere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Gültak, çocuklara verdikleri önemi belirterek, “7-8-9 yaşlarındaki çocuklarımızda daha şimdiden farkındalık yaratmak için ve çevreyi korumaları gerektiğini anlamaları, öğrenmeleri adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içersindeyiz. Öğrendiklerinde ise, ormanı, doğayı, sahili, çiçekleri korumayı ve korumayanları uyarmayı bileceklerdir” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Fatih Alkar’ın hazırlayıp, sunduğu Gündemin Napzı programında gündeme dair soruları yanıtladı. Gündeme dair sorulan her soruya cevap veren Gültak, Akdeniz’deki festivallere dikkat çekti. Karaduvar Balık Festivali ve Melemez Köyü’nde düzenlenen festivalden sonra bir de gül festivaline hazırlanabileceklerini kaydeden Gültak, “Türkiye’de kesme gülde ikinciyiz. Dolayısıyla tüm Türkiye’ye bu gülü de tanıtmamız lazım. Bu konuda çalışmalarımız var. Biz ulusal kanallara da tanıtmıştık kesme güllerimizin seralarını ve ülkenin farklı yerlerinden çok da güzel yorumlar aldık. Bir festivalimiz kaldı ve inşallah onu da yaptığımız zaman bu bölgeyi de tanıtmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

“KASAPLAR ÇARŞISI VE BALIK PAZARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E YETKİYİ VERDİK, BEKLİYORUZ”
Akdeniz’in yapılaşmasına dikkat çeken Gültak, Kasaplar Çarşısı, Mersin merkezdeki balık çarşısının Mersin şehir merkezine yakışmayan görüntüler ortaya koyduğunu belirterek, “Bunlarla ilgili de Büyükşehir’den istediğimiz evraklar vardı, buraların da yapılma yetkisini istedik ve buralarda yetki alamadık. Fakat biz iki yıl oldu Büyükşehir’e yetki vereli. Buraların yenileme imar planları var ve buralar büyük alanlar olduğu için Büyükşehir’e etap etap yapması için yetki verdik fakat 2 yıl oldu. O alanlar, o kokular şehre yakışmıyor ama planlama Büyükşehir’de. Bizde ısrarlı bir şekilde takip ediyoruz, takip etmeye devam edeceğiz. Umarım hızlı bir şekilde çalışmalar başlar” ifadelerini kullandı.

 

“İMKANLAR EL VERDİĞİ ZAMAN AKDENİZ’E MADDE BAĞIMLILARI İÇİN BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ DE KURARIZ”
Madde bağımlılığıyla ilgili olarak Akdeniz’de bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç olup olmadığı sorusuna dair Gültak, “Bizim bölgemiz olarak, sınırlarımız içersinde imarlı yer üretmek kolay değil. Dolayısıyla bunlar büyük tesisler ve kontrol altında olması gerekiyor. İlk hedefiz tabi ki kadın konuk evini gerçekleştirmek. O da hızla ilerlemekte ve inşallah bir yıla kalmaz hayata geçirmiş olacağız. Bununla birlikte bağımlılık konusunda da mutlaka ilgili yerlerin olması gerekmekte. Şu an için mevcut planlarımız içerisinde böyle bir tesis yapmak mümkün değil. İmarlı arazilerimiz konusunda üretemiyoruz. Ama Akdeniz’in imarlı arazileri inşallah açıldığında o zaman orada planlarız. Uyuşturucuyla mücadele konusunda biz Yeşilay ve emniyetle ortak çalışmalar da yapıyoruz zaten. Bol bol uzmana psikologlarımız ve sosyologlarımız sahada bununla ilgili olarak çalışmaları yapıyorlar. Bu konuda sıkıntısı olan aileler bize ulaştığında da hızlı bir şekilde onları hem Yeşilay’a hem de AMATEM’e hem de Sağlık Müdürlüğü’ne iletiyoruz. Bu işin en büyük boyutu eğitim. Hocalarımız bunu anlattı ve anlatıyor. Yani eğer ki çocuklar küçük yaşta iyi eğitilirlerse uyuşturucuyla mücadelenin en büyük yöntemi eğitim. Eğer çocuk uyuşturucuya yetiştiyse onu tekrardan düzeltmek kolay değil. İnşallah gün gelir ve imar sorununda sonra uygun bir bina da yapmayı planlayabiliriz” sözlerine yer verdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZDA FARKINDALIK YARATMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ”

Gültak, yapılan çocuk şenlikleriyle ilgili olarak da, “23 Nisan da yaklaşıyor. Bütün belediyelerin bu güne özel programları oluyor. Bizde erken başlamak istedik. Bizde dedik ki ‘Bu çocuklarımıza biraz neşe kazandıracağız’ anne babaları motive edebileceğimiz, insanları rahatlayacağı çalışmalar yapalım. Çünkü pandemi gerçekten de insanların psikolojisini bozdu. Çocuklarımız doğaya, yeşile de sahip çıkacaklar ve biz bunu ilk yıllardan beri de yapıyoruz. Çocuklarımızı Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol doğrultusunda orman temizliğine veya sahil temizliğine götürüyoruz. 7-8-9 yaşlarındaki çocuklarımızı. Daha şimdiden çocuklarda farkındalık yaratmak için ve çevreyi korumaları gerektiğini anlamaları, öğrenmeleri adına. Öğrendiklerinde ise, ormanı, doğayı, sahili, çiçekleri korumayı ve korumayanları uyarmayı bileceklerdir” dedi.

 

“MERSİN’İN TARİHİNİN BİLİNMESİ, ÖĞRENİLMESİ İÇİN ÇALIŞTIK, ÇALIŞACAĞIZ”

Akdeniz Belediyesi’nin kazandırmış olduğu müze ve kent belleğiyle ilgili çalışmalar ve insanların şehrin geçmişini bilmeleri gerektiğini de söyleyen Gültak, “Şu an eski ziraat binası olarak kullanılan bir binayı inşallah nisan ayı içerisinde Ahmet Yeşil gibi Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ressamlarından birisi bizim Mersin’de yaşamakta ve onunla yaptığımız çalışmalar doğrultusunda uluslar arası bir resim galerini burada gerçekleştirmiş olacağız. Daha sonra da kurduğumuz bir ekiple birlikte burada farklı resitallerin ve farklı çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. İz Bırakanlar Müzesi de yine yedi odalı bir Mersin evi ve o da yıkılmak üzere olan bir evdi. Burayı da harekete geçirerek, restore ederek ve İz Bırakanlar diyerek Mersin’de son 100-120 yılda iz bırakmış sanatçısından, sporcusuna kadar aklınıza ne gelirse herkes var. Atatürk’ün Mersin’e gelişiyle ilgili olarak portreler, sözler, konuşmalar yer almakta. Hangi dillerin, hangi mezheplerin yaşadığı birçok konuyu hayata geçirdik. İnsanların rahatlıkla nefes alacağı, çay içebilecekleri çok güzel bir müze oldu. Dolayısıyla Mersin’in benliğini ve kimliğini anlatan çok güzel bir müzeyi de Mersin’e kazandırdığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ BELEDİYE’Sİ SPORA VE SPORCUYA DESTEKLERİNİ SÜRDÜRECEK”

Akdeniz Belediyesi olarak spora ve sporcuya verdikleri desteğin her zaman süreceğini söyleyen Gültak, “Türkiye’de engelli basket takımı olan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Çok da güzel sonuçlar alıyorlar ve dilerim ki önümüzdeki sezon da bir üst lige çıkarlar. Akdeniz Belediyesi bünyesi altında çok daha fazla ve farklı branşlar da var. Ciddi bir fabrika gibi çalışıyoruz. Bunun dışında biz baktık ki maalesef şu anda Mersin’de ne bizim ne Spor İl Müdürlüğümüzün ne de Milli eğitim Müdürlüğümüzün bir kapalı spor salonu yok Mersin’de Akdeniz ilçesinde. Daha önce spor müsabakaları sürekli ‘yerimiz yok’ denilip, savuşturulmuş. Ama biz Spor Toto ile yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda birçok futbol sahası, basketbol sahaları yaptık. En son şu anda inşallah Tırmıl’da bir spor kompleksi yapacağız. Huzurkent’e de bir spor salonu kazandırmış olacağız inşallah. Mersin’in değişik yerlerinde FİFA standartlarına uygun amatör ve profesyonel maçların yapılacağı tesisleri kazandırdık ve çok yakında da inşallah Yılmaz Güney Parkımız var. Biz şu anda biraz frenliyoruz. Çünkü işin bütçesi aşıyor diye biz önümüzdeki seneye bıraktık. Aslında biz takıma biraz daha destek çıksak şu anda Akdeniz Belediyesi çok rahat BAL Lige çıkabilecek bir özelliğe sahip ve dolayısıyla belki inşallah önümüzdeki sene bu da olacak. Yani sporu biz önemsiyoruz. Artık çocuklar, insanlar sokaklarda çok rahatça dolaşmakta ve bu da Akdeniz’e artık barış ve kardeşliğin geldiğinin bir göstergesi” diye ekledi.  

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA