Yılmaz: “Adalet mülkün, savunma da adaletin temelidir”




Tarih: 5 Nisan 2022 Salı 12:52


TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, avukatlığın, hakim ve savcılarla birlikte yargının üç sac ayağından birini oluşturduğunu belirterek, “Avukatlık mesleği, hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi için vazgeçilmez önemdedir. Adalet mülkün, savunma da adaletin temelidir.” dedi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti hükümetleri döneminde, en önemli dönüşümlerden birinin hukuk alanında yaşandığını, hukuk sisteminin modern normlara kavuşturulduğunu söyledi.

 

“HUKUK SİSTEMİMİZ, BAŞARIYLA ADALETİN TEVZİİNİ SAĞLIYOR”

Son 20 yılda, yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik, güven veren ve erişilebilir adalet anlayışı çerçevesinde, yargı mensubu ve çalışanları ile avukatların görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirmeler yapıldığını anımsatan Zeynep Gül Yılmaz, bugün kendi birikimini ve sistematiğini oluşturan hukuk sisteminin, hiçbir baskı altında kalmadan, başarıyla adaletin tevzini sağladığını vurguladı. Bu tablonun oluşmasında, adaletin tecellisinde önemli bir işlevi olan avukatların büyük katkıları olduğunu belirten Yılmaz, “Kanun hakimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurlarından olan avukatlar, aynı zamanda insanların savunma hakkını üstlenerek, demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahiptir. Avukatlık mesleği, hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi için vazgeçilmez önemdedir. Avukatlık; hakim ve savcılarla birlikte yargının üç sac ayağından birini oluşturmaktadır. Adalete ve yargıya güven de, hukukun tüm paydaşlarının ortak çabası ve ortak aklıyla gelişebilecektir. Avukatlarımız da bu çabaya dün olduğu gibi bugün de her daim omuz vermektedir.” dedi.

 

“AVUKATLIK MESLEĞİ, SAVUNMA NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, VATANDAŞ DA O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'nda da, savunmanın güçlendirilmesi, avukatlık hizmetlerinde kalitenin artırılması, mesleki faaliyetlerinin kolaylaştırılması amacıyla yapısal ve köklü yenilikler ortaya konulduğunu anımsattı. Adalet Bakanlığınca hayata geçirilen CELSE uygulaması, E-duruşma, e-tebligat, arabuluculuk ve uzlaştırma uygulamalarının da avukatların çalışma koşullarını güçlendirdiğinin altını çizen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avukatlık mesleği, savunma ne kadar güçlü olursa, vatandaş da o kadar güçlü olur. Savunmayı güçlendirmek, savunmanın temsil ettiği makamı, yani bizzat vatandaşı güçlendirmek, onun haklarını korumakla eş değerdedir. Adalet mülkün, savunma da adaletin temelidir. Türkiye genelinde hukukun üstünlüğü, adil yargılama, adalete erişimin güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın hak ve menfaatini korumak için, savunma görevi yapan 160 binin üzerinde avukat bulunmaktadır. Mesleği avukat olan bir milletvekili olarak; adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluğu bulunan bütün meslektaşlarıma, savunma ve hak arama görevlerinde başarılar diliyorum. Bu vesileyle, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü tebrik ediyor, tüm avukatlarımıza sağlıklı ve başarılı bir mesleki yaşam diliyorum.”(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA