AK Parti’li Yılmaz’dan CHP ve HDP’ye ‘Eren Bülbül’ tepkisi




Tarih: 6 Nisan 2022 Çarşamba 14:34


AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Av. Zeynep Gül Yılmaz, Mersin merkez Akdeniz İlçe Belediye Meclisinde bir parka ‘İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı’ isminin verilmesi önergesinin CHP ve HDP’nin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. Yılmaz, “Biz şehitlerimizin adını her daim yaşatacağız. Onları unutmadık, unutmayacağız, asla da unutturmayacağız. İyi ki varsın Eren” dedi.

Mersin’de Akdeniz Belediye Meclis Toplantısının nisan ayı birinci oturumunda, Huzurkent Bahşiş Mahallesinde yapımı tamamlanan ve henüz ismi olmayan bir parka mahalle halkı ve muhtarın talebi üzerine isminin ‘İyi ki varsın Eren – Eren Bülbül’ isminin verilmesi ile ilgili önerge CHP, HDP ve Emek Partisi oylarıyla reddedildi. AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, genç yaşta vatan uğruna şehit düşen Eren Bülbül’ün adının Mersin’de yaşatılmasına engel olan partilere tepki gösterdi. CHP’nin, Atatürk’ün partisi olmaktan çıktığını, HDP çizgisinde siyaset yapmayı sürdürdüğünü belirten Yılmaz, “Bir şehit isminin, bir parka bir okula bir caddeye verilmesi kadar doğal bir şey yoktur. Şehit kanlarıyla bezenmiş bu topraklarda, şehitlerimizin isminden rahatsız olanları milletimizin takdirine bırakıyorum. Atatürk’ün partisi olduklarını iddia edenler, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadıyla bir olup, 15 yaşında şehadet şerbeti içen Eren Bülbül’ün isminin parka verilmesine karşı çıkıyor. Aziz vatanımız için canını feda eden gencecik bir evladımızın isminden rahatsız olanları kınıyorum” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ, İYİ Kİ VARSIN EREN”

Zeynep Gül Yılmaz, CHP'li grup sözcüsü Muhittin Ertaş’ın, "Önerge paldur, küldür geldi. İstişare yapılmadı. Bu ismin verilmesi noktasında dayatma hoş bir şey değil. Durup dururken bu şehidin isminin verilmek istenmesi hoş değil" şeklindeki savunmasını da ‘skandal’ olarak niteledi. Yılmaz, “Biz şehitlerimizin adını her daim yaşatacağız. Onları unutmadık, unutmayacağız, asla da unutturmayacağız. Şehitlerimizin mekanı cennet, ruhu şad olsun. İyi ki varsın Eren” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: Zeynep yılmaz, Eren bülbül, Eren bülbül parkı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA