BonaBant’ın başarı hikayesi




Tarih: 8 Nisan 2022 Cuma 16:49


Mersin’de 2019 yılında kurduğu BonaBant markası ile adını tüm Türkiye’ye duyuran Nida Beyoğlu Arslan, iş hayatındaki başarı yolculuğunu, şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerini gazetecilere anlattı.

Mersin'de 2019 yılında kurduğu BonaBant markası ile adını tüm Türkiye'ye duyuran Nida Beyoğlu Arslan, iş hayatındaki başarı yolculuğunu, şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerini gazetecilere anlattı. İş hayatında yeniliğe açık olmanın önemine dikkat çeken Arslan, “İşe başladığım günden itibaren her zaman kendimi geliştirmeye yönelik adımlar attım. Şirketin en alt biriminden başlayarak her işi öğrenmeye çalıştım. Kısacası ezilerek bir şeyleri başardım. Kişisel yapım gereği her zaman lider olma arzusu vardı içimde. Bu hırsla birlikte kendime hedefler koymaya başladım. Hedeflerime ulaşmak için artık fabrikada uyuma[1]ya başladım. Fabrika artık evim olmuştu. Gece tulumumu giyip fabrikada çalışıyordum. Kazandığım parayı harcayamaya bile fırsat vermeden kendimi işe vermiştim. Tek yaptığım sosyal aktivite işimdi diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“ÇEKTİĞİM ZORLUKLAR BENİ İŞİMDE HIRSLANDIRIYORDU”

Arslan, iş hayatında çektiği zorlukların kendisini daha da hırslandırdığını söyleyerek, “Babamın şirketi olmasına rağmen babam bana hiçbir zaman pozitif ayrımcılık uygulamadı. İşe gelip giderken personel servisini kullanıyordum. Hatta bir gün servisi kaçırdığımda babamı aradım ve bana dolmuşla gitmemi söylediğinde çok şaşırmıştım. Bu tarz durumlar beni daha çok hırslandırıyordu. Bir süre sonra işe daha hakim olmaya başladım. Daha sonra fabrikada 60 kişinin sorumluluğunu aldığım bir departmanın başına geçtim. İlk sorumluluğum olduğu için bu benim için kolay olmadı. 60 kişinin sorunlarını, sıkıntılarını öğrenmek mecburiyetindeydim ki yapılan iş daha verimli hale gelsin. Personellere yönelik yaptığım hamleler neticesinde işlerimiz daha verimli hale gelmeye başladı. Bu da haliyle şirketin iş gücünü önemli ölçüde artırdı. Babamın güvenini kazandıktan sonra şirketin birçok departmanın sorumlusu haline geldim. Kısacası iş hayatım bu şekilde başladı” diye ekledi.

“BONABANT, 2022 YILINA YÜZDE 15 BÜYÜME İLE GİRDİ”

Bonabant için 2021 yılını değerlendiren Arslan, 2022 yılından beklentilerini değerlendirerek, “BonaBant, 2021 yılında birçok yeniliklere imza atarak 2022 yılına yaklaşık yüzde 15 gibi bir büyüme oranıyla girdi. 2020 yılında cironun büyük bir kısmını Jumbo kısmından elde ederken 2021 yılında bu oran düşerek cironun büyük bir kısmını bant üretiminden elde etmeye başladık. Toptan satışlarımızla birlikte ciddi bir yol kat ettik. Navlun fiyatlarının yükselmesi, termin sürelerinin uzaması gibi etkenler de dış pazarda önemli ölçüde yer bulmamızı ve satış yapmamızı sağladı. Bu süre içerisinde özellikle Ortadoğu ülkelerinin gözü Türkiye'ye çevrildi. 2021 yılında ihracat yaptığımız ülke sayılarından çok ciddi gelişmeler oldu. Şu anda aktif olarak 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Büyük bağlantılar kurarak Ortadoğu ve Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olduk” şeklinde konuştu.

“İŞ HAYATIMIZDA YAPTIĞIMIZ YENİLİKLERLE BİRLİKTE AVRUPA’DA DİKKAT ÇEKTİK”

Yaptıkları yeniliklerle birlikte sektörde dikkat çeken bir marka haline geldiklerinin altını çizen Arslan, “Özellikle renkli bantlarımız ve özel renklerimizle ön plana çıktık. 2022 yılında ihracat alanına ağırlık vermek istiyoruz. Şu anda 25 olan ülke sayımızı artırmak öncelikli hedefimiz. Bunun dışında 2022 yılı içerisinde gerçekleşecek olan Ambalaj Fuarlarının hemen hemen hepsinde olmak için başvurularımızı yaptık. BonaBant olarak fuarlara büyük önem gösteriyoruz. İç pazarda ve dış pazarda yerimizi daha da sağlamlaştırarak satış yapamadığımız ülkelere satış yapmak istiyoruz. Bunun da en önemli yolunun daha fazla ekiple olabileceğini biliyoruz. İstihdam sayımızı artırarak daha özverili ve daha sistemli bir çalışma ile yurt dışında daha aktif bir konumda olmak hedeflerimiz arasında. Bunun dışında 2022 yılının başında E-Ticaret alanında ürünlerimize olan ciddi bir talep artışı söz konusu. 2022 yılı içerisinde E-Ticaret alanında da önemli yatırımlar yapacağız. Dijitalin gücünü göz ardı edemeyiz. Buna bağlı olarak da dijital ortamlarda daha çok yer edinme hedeflerimiz var” dedi.

“SEKTÖRE KATTIĞIMIZ EN BÜYÜK YENİLİK; ÇEŞİTLİLİKTİR”

Sektöre kattıkları katma değeri ve sektörlerinin geleceğini değerlendiren Arslan, “Sektöre kattığımız en büyük yenilik de çeşitliliktir. Koli bandı, akrilik bant, baskılı bant, hotmelt bant, streç, jumbo bobin ürünleri gibi ürünler bant çeşitlerimiz arasında yer alıyor. Bu konuda ülkelerin bant rengi tercihleri konusunda butik hizmet veriyor olmamız çok işe yaradı. Avrupa ülkeleri için son dönemde özel bir renk çalıştık. Seri üretimde oldukça zor olan taba rengini çok iyi şekilde tutturabildiğimiz için Avrupa’dan oldukça yoğun şekilde sipariş aldık. Firma olarak çok yeni kurulmuş olmamıza ve bunun üzerine bir de pandemiyle geçen yaklaşık 2 yıla rağmen emin adımlarla ilerlemeyi başardık. Konum olarak da lojistik fırsatını en iyi şekilde kullanarak sektörde yaşanan durgunluğu lehimize çevirebildik. Kalite ürünü iyi fiyat avantajıyla sunduğumuz Avrupa pazarında yıl içerisinde ihracatta başarılı bir ivme yakalamayı başardık. Her geçen yıl yeni teknolojilerle ve rekabetin getirdiği piyasaya talepleri ile kendini geliştiren, dinamik bir sektörün aktörleriyiz. Ülkemizin nüfus yoğunluğu, kullanıcıların tüketim ihtiyaçları ve artan ihraç rakamlarımız ile birlikte, yakın ve orta gelecekte daha da gelişme potansiyeli olan sektörümüz adına 2022 yılına iyi bir başlangıç yapacağımızı ön görüyoruz” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA