20’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali için nefesler tutuldu




Tarih: 15 Nisan 2022 Cuma 17:58


20’nci yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20’ncisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) program sunumu gerçekleştirdi. Düzenlenecek festival, 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında 3’ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek.

Haber- Fatih Dönmez

21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında 20’ncisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) programı için Mersin Kültür Merkezi’nde açıklama yapıldı.

Toplantı’da Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sanat dayanışma kurul üyeleri, MDOB adına Serbülent Biçer ve sanatseverler yer aldı. Merfest Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal program sunumunu gerçekleştirdi.

“GELECEK KUŞAKLARA BIRAKACAĞIMIZ VE BİRLİKTE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ BU KÜLTÜR HAZİNESİYLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı,“20’nci yaşımızı, ne yazık ki savaş ve salgınların yol açtığı sıkıntılar içinde buruk kutluyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, genelde sanat, özelde müzik, biraz da olsa toplumumuzu rahatlatacaktır. Bu yüzden, bu yıl festivalimizin temasını Müzik Birleştirir olarak belirledik. Gelecek kuşaklara bırakacağımız ve birlikte büyüttüğümüz bu kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır” dedi.

“BU GECENİN ÖNCESİNDE 15- 20 DAKİKASINDA 20 YILLIK BİR ÖYKÜMÜZÜ ANLATACAĞIZ”

Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, ise “20’nci yıla geldik. 21 Mayıs’ta Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Klasik müzik sevenler; opera, müzikal ve operayı sevenler için müthiş bir gece olacak. Orkestra şefliğinin son yılların iyi şefi Murat Cem Orhon yapıyor. Dünya sahnelerinde çok önemli solistlerimiz var. Mersin Kültür Merkezi’nde inanılmaz bir gece yaşanacak. Bu gecenin öncesinde 15- 20 dakikasında 20 yıllık bir öykümüzü anlatacağız. Nereden nereye geldik sırasıyla anlatacağız” şeklinde konuştu.               

3’Ü ÜCRETSİZ TOPLAM 12 ETKİNLİKLE 20 GÜN SÜRECEK

20’nci yaşını kutlayan Mersin’in festivali Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), ‘Müzik Birleştirir’ temasıyla 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında perdelerini 20’inci kez açacak. 3’ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek festival bu yıl, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydanı, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ. Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak. Mersin’in kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla her yıl yapılan Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, bir sonraki yıla yeniden ertelendi. Festival,  Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklı dalda ödüller dağıtırken bu yıla özel MUMF 20. Yıl Özel Ödülü de verecek.

“FARKLI MÜZİK TÜRLERİNDEN SOLİST VE MÜZİK TOPLULUKLARINI MERSİN’DE MİSAFİR EDECEK”

Perdelerini, Türkiye’nin opera yıldızlarıyla açacak olan 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, kaybettikleri Mersinli Ressam Lina Nasif anısına bir de konser düzenleniyor.

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin’de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye’nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton)  yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar; Elif Sanchez, Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle Utrecht String Quartet, Ceylan Ertem, Kerem Görsev Trio, Kazakistan’dan Turan Ethno Folk Band, Şef Daniel Fedorean yönetiminde, MBB Kent Orkestrası eşliğinde Zeynep Casalini, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Jamal Aliyev, piyano eşlikli resital ile Hasan Gökçe Yorgun ve Jiao Lii, Melek Mosso, Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle Wiener Klavier Quartett ve İstanbul Modern Dans Topluluğu.

RESMİ KURUMLAR TARAFINDAN DESTEKLEYENLER

Dönem başkanlığını Selma Yağcı, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal, sanat danışma kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı, Remzi Buharalı, Ersin Antep, MDOB adına Serbülent Biçer’in yaptığı ve Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından düzenlenen 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali; Resmi Kurumlar: T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Yerel Yönetimler: Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Odalar: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Festival Sponsorları: Mersin International Port (MIP), OPET Petrolcülük A.Ş, Armada Gıda A.Ş, Atako Taşımacılık Denizcilik A.Ş, Sertel Tools, Çukurova Ses Işık, Mersin Divan Oteli, Dr. Haluk Bozdoğan,  Ülke Temsilcilikleri: Hollanda Kraliyeti, Avusturya Kültür Ofisi, Katkıda Bulunanlar: Derya Otomotiv, Arbel Gıda, Gökşenler, Forum AVM, Sayapark AVM, Marina AVM, Palm City, Dernekler ve Kulüpler: İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Liseliler Derneği, tarafından destekleniyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA