Rekorların takımı İçel İdmanyurdu




Tarih: 19 Nisan 2022 Salı 14:03


Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdmanyurdu, serilerine her geçen hafta bir yenisini ekliyor. Elde ettiği istatistikler ile dikkat çeken Kırmızı Lacivertliler, ikinci yarıda Bodrumspor’un ardından en çok puan toplayan takım olarak da büyük başarı elde etti.

Sezona 2. Lig hedefiyle başlayan ve hedefine emin adımlarla ilerleyen İçel İdmanyurdu; Türkiye liglerinin en uzun süre yenilmeyen takımı, en az yenilen takımı ve en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekiyor.

 

Son olarak ligin 6.haftasında Esenler Erokspor’a 4-1 kaybeden Mersin ekibi, sonrasında mücadele ettiği 25 maçta da mağlup olmadı. Kırmızı Lacivertliler bu süreçte 15 galibiyet ve 10 beraberlikle sahadan ayrıldı. Bu sezon 21 maçta kalesini gole kapatan ve son 11 maçtır gol yemeyen İçel İdmanyurdu, yediği 16 golle de Türkiye liglerinin en az gol yiyen takımı olarak ilk sırada yer alıyor.

 

EN AZ MAĞLUP OLAN TAKIM

Elde ettiği başarılarla futbolseverlerin dikkatini çeken Mersin ekibi, bu sezon sadece iki maçta mağlubiyet yaşadı. Ligin 3 haftasında kendi sahasında Fethiyespor’a 4-2 ve 6. Haftasında deplasmanda Esenler Erokspor’a 4-1 kaybeden İçel İdman Yurdu, Türkiye liglerinin en az mağlup olan takımı konumunda yer alıyor.

 

TAKIMA ENDER ALKAN AŞISI

Sezona Cem Kavçak ile başlayan Kırmızı Lacivertliler, üst üste alınan başarısız sonuçların ardından 10. Haftada takımın başına Ender Alkan’ı getirdi. Alkan’ın takıma gelmesiyle birlikte yükselişe geçen İçel İdmanyurdu, birçok seri elde etti ve Türkiye’nin büyük kulüpleri başta olmak üzere tüm takımları geride bıraktı.

 

EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIMI

Ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan İçel İdman Yurdu; 14 maçta 34 puan toplayarak, 16 maçta 39 puan toplayan Bodrumspor’un ardından en çok puan toplayan ikinci takım oldu. İçel İdmanyurdu’nu ise 15 maçta 32 puan toplayan Tarsus İdman Yurdu ve 13 maçta 30 puan toplayan Fenerbahçe takip etti. Mersin ekibi, 24 Nisan Pazar günü Karbel Karaköprü Belediyespor’u konuk edecek. Mersin Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 15.00’te başlayacak. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA