Mersin Üniversitesi 30. yıl etkinlikleri ile 26. Kültür ve Spor Şenlikleri başladı




Tarih: 10 Mayıs 2022 Salı 14:42


9 Mayıs Pazartesi günü Mersin Üniversitesi Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen şenlik açılış programına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, dekanlar, öğretim elemanları, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Şenlik açılışında konuşan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bu yıl, Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı. 1992 yılında iki bina ve bir idari bina ile başlanan bu güzel maraton bugün 30. yaşında. Bütün gücümüzle hem Üniversitemize hem de güzel şehrimize katkılar yapmaya çalışıyoruz. Birçok alanda özellikle on sene içinde güzel yatırımlar yaptık ve sıralamalarda üst basamaklardayız. Pandemi dolayısıyla, bir araya gelmeyi de çok özledik. Bu nedenle yıl boyu sürmesi planlanan etkinlikler hazırladık. Bugünden itibaren şenliklerimizi başlatıyoruz. Renkli ve güzel bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Nice 30 yıllara” ifadelerini kullandı. Açış konuşmasının ardından Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan Mersin Üniversitesi 30. Yıl logosunun 30 bin düğümle sanatsal yorumu isimli etkinliğe geçildi. Eserin ilk düğümünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı attı. Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘30. Yılında Dünden Bugüne Mersin Üniversitesi Fotoğraf Sergisi’nin açılışı da Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar ve dekanlar kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Şenlik boyunca Mersin Üniversitesi Cumhuriyet Meydanı’nda açık olacak sergide, Üniversitenin kuruluşundan bu yana geçirdiği evreler, eski ve yeni fotoğrafların bir araya getirilmesiyle ziyaretçilere gösteriliyor. Sergi açılışının ardından Mersin Üniversitesi Dans Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle şenlik programı devam etti.

30. Yıl Etkinliklerinin ilk günü 9 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Tiyatro Topluluğumuzun Doğaçlama Gösterisi ve saat 20.00’de Amfi tiyatroda Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Bahar Konseri ile devam edecek. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA