Yenişehir’de voleybol festival heyecanı başlıyor




Tarih: 10 Mayıs 2022 Salı 16:31


Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğiyle Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası festivali düzenliyor. Yenişehir’de yaşanacak olan spor festivali hakkında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, “Mersin’de düzenlenen organizasyon yaklaşık 50 farklı ilden 160 takıma ev sahipliği yapacak. Sporun üstün değerlerini geliştirmek iyi bir sporcunun yanında dürüstlük ilkesini ve kazandırmaya yönelik Temiz Oyun İyi Davranış Beyaz Kart Projesini bu projede ilk defa uygulayacağız” dedi.

Haber - Behzat Ö. Beyazlar

Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğiyle yapılacak olan Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası festivali için lansman toplantısı yapıldı.Yenişehir Belediyesi CNR EXPO Fuar Merkezi’nde yapılan lansman toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir,  Türkiye Voleybol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Nurten Keskin katıldı. Yenişehir Belediyesi CNR EXPO Fuar Merkezi’nde başlayacak olan Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası 11-16 Mayıs tarihleri arasında yıldız kız ve yıldız erkekler, 18-25 Mayıs tarihleri arasında midi kız ve küçük erkekler ve 09- 16 Haziran arasında midi erkekler ve küçük kızlar maçlarıyla keyifli anlar yaşanacak.

 

GÖKSU: “BU MÜSABAKALARI FESTİVAL ŞEKLİNDE OYNATMA KARARI ALDIK”

Festival Voleybol Altyapıları Türkiye Şampiyonaları yaş grubunun en üst düzey yarışmaları olduğunu belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerinden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, “Festival voleybol altyapıları Türkiye Şampiyonaları yaş grubunun en üst düzey yarışmalarıdır. Altyapı Türkiye şampiyonaları 2016 yılından itibaren bu maçları festival şeklinde bu maçları oynatıyoruz. Eskiden bu müsabakalar salonlarda oluyordu. Şimdi biz bu müsabakaları festival şeklinde oynatma kararı aldık. Aynı anda bütün takımlar birbirlerini görerek, birbirleriyle mücadele ederek aynı ailelerin aynı çatı altında herkesin iş birliği ile bir proje ile anlatacağım. Bu festivalin neden aynı yerde 8 saat yapıldığını anlatacağım. Zaten biz Türkiye Voleybol Federasyonu olarak altyapılara çok önem verdiğimiz için diyoruz ki ‘artık Türkiye voleybol ülkesi’ önceki günlerde oynanan Fenerbahçe maçını aynı anda 7 bine yakın bir seyirci izledi ve 54 bin canlı izleyici aldı. Voleybol tarihinde görülmemiş bir olay bu. İşte voleybol Mersinde altyapılarla geldi. Yüzlerce sporcunun aynı anda organizasyon süresince binlerce sporcuya ev sahipliği yapmak şekilde fuar alanında yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

“ORGANİZASYON YAKLAŞIK 50 FARKLI İLDEN 160 TAKIMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Mersin’de düzenlenen organizasyonun yaklaşık 50 farklı ilden 160 takıma ev sahipliği yapacağını ifade eden Göksu, “Amaç voleybolumuzun ve milli takımımızın temel taşı olan altyapılar gösterilen önemin tüm voleybol paydaşları için bütünleyici şekilde sergilenmektedir. Daha önce 2016’da İzmir’de, 2017’de Bursa’da, 2018’de Konya’da, 2019’da Kocaali’de olmak üzere 4 organizasyon yapılmıştır. Pandemi nedeniyle 2019 yılından bu yana ilk kez Yenişehir Belediyesi organizasyonu sağladığı katkıdan dolayı bir paydaşımızda Yenişehir Belediyesi. Bize bu imkanı sağladığı için voleybola verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Mersin’de düzenlenen organizasyon yaklaşık 50 farklı ilden 160 takıma ev sahipliği yapacak. Ve burada 80 tane hakem kursu açtık, 80 hakemine Mersin hakemine kurs verildi ve bunlara bir seminer yapılarak bu müsabakalarda bu hakemlerimiz görev alacak. Bu hakemlerimize burada görev vermiş olacağız. Biz kurs açtığımız hakemlerimize de sahip çıkarak en kısa sürede onları voleybol federasyonun içine katıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TEMİZ OYUN İYİ DAVRANIŞ BEYAZ KART PROJESİNİ BURADA UYGULAYACAĞIZ”

Festival voleybolunda temiz oyun, iyi davranış projesini uygulamak istediklerini ifade eden Göksu, “Bizim size açıklamak istediğimiz projede; ilk defa bu yıl yapacağı festival voleybolunda Temiz Oyun, İyi Davranış Projesi. Bunu ilk kez uygulamış olacağız ve altyapılarda uyguluyoruz. Sporda kazanmak için mücadele eden azimle gerekli gayret ile tamamlayan bir müsabaka sonunda dostluk, barış ve kaynaşma geliştirilmesi önemlidir. Ama en önemlisi kaybettiklerinde kabul ederek ve kazananı kutlayarak sporun birleştirici tarafı da bu. Yani kazanan da kaybeden de el sıkışacak, birbirini kucaklayacak, aileler birbirleriyle tanışacak ve birbirleriyle iç içe olacak. Biz voleybolda bunu istiyoruz. Tüm sporcular rakibine karşı saygılı olmayı, ön planda tutan da sporun özünde yatan dostluk, barış ve kaynaşma kavramlarını yanına temiz oyun, iyi davranış kavramlarını eklemek istiyorum. Bu amaçla beyaz kart uygulamasına başvuruyoruz. Sporun üstün değerlerini geliştirmek iyi bir sporcunun yanında dürüstlük ilkesini ve kazandırmaya yönelik olarak Temiz Oyun İyi Davranış Beyaz Kart Projesi’ni bu projede ilk defa uygulayacağız. Zeki ve çevik sporcuların ahlaklı sporcu olma değerlerinde en küçük yaşlardan itibaren kazandırabilmesi için uygulanacak. Temiz Oyun, İyi Davranış Beyaz Kart Projesi, küçük kızlar ve küçük erkekleriyle Midi Erkek Türkiye Şampiyonası’nda uygulanacaktır. Turnuvanın son gününde oynayacak olan final maçlarının ardından kadın ve erkek milli takımlarının kıymetli oyuncuların çektiği video da ödüllerini alacaktır. Festival voleybolda beyaz kart uygulaması ile minik kalplerdeki voleybol sevgisini pekiştirmek yetenek kadar dürüstlük birey olma duygusunu geleceğin efelerine, sultanlarına aktarmış olacağız” diye belirtti.

 

DEMİR: “MERSİN DOĞAL BİR SPORCU FABRİKASI”

Muhteşem bir organizasyonun ortaya koyulduğunu belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de,Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in kendilerine yardımcı olduğunu ifade ederek, “Mersin adına, Mersin gençliği adına yine yeniden teşekkür ediyorum. 4 bin 500 sporcunun Mersin’e gelmesi bir kere Mersin için bir ayrıcalık, Mersin’in tanıtımına, kültürüne, turizmine katkıda bulacak ve en önemlisi Mersin sporu seven bir şehir, Mersin doğal bir sporcu fabrikası. Bu vesileyle bu tür festival ve spor müsabakalarının şehrimizdeki gençlerimizin önünü açacağını ve çok yararlı olacağını düşünüyorum. 80 ilden buraya gelecek olan sporcularımız, değişik bir ambiyans, değişik bir yarışma stili ve bu voleybola yakışacak bir tarzla inşallah Mersin halkına sunacağız. Bu arada Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizi başarıdan başarıya taşıyan ve bunu istikrarlı bir şekilde yapan voleybol milli takımımız var ve sürekli olarak bu tür başarılar bizim burada lisanslı sporcularımızı arttırmamıza vesile oluyor. Evet, burada 4 bin 500 sporsever çocuğumuz geliyor, biz inanıyoruz ki; bir genç, eğer ki zihnini ve fiziğini zinde korumak istiyorsa, mutlaka spor yapmalı ve bizde bu mimaride Mersin’de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Lisanslı sporcu sayımızda müthiş bir artış oluyor böylelikle. İnşallah 1923 ile 1925 spor kültürü basketbol, voleybol ve diğer branşlarla devam edecektir ve bizde sonuna kadar destekleyeceğiz. Güzel bir organizasyon olması temennisiyle” dedi.

 

ÖZYİĞİT: “2 YILDA DÜNYA TRİATLON YARIŞLARINI YENİŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Farklı ülkelerden Mersin’de önemli sayıda sporcular ağırladığına dikkat çeken Abdullah Özyiğit ise, “Yenişehir Belediyesi yönetimine gelmeden önce 6 temel ilke üzerine kurmuştuk yönetim anlayışımızı ve bunlardan bir tanesi de ‘hareket’ti. Hareket; kültürel, sanatsal ve spor alanında sağlıklı bir hareketliliği kast etmiştik. O yüzden dolayısıyla biz kentimizi sporla iç içe yaşatmak adına göreve geldik. Burada attığımız adımlar, aldığımız mesajlar var. Bundan daha önce Avrupa Triatlon Şampiyonası’nı gerçekleştirdik ve büyük bir beğeni kazandı. İnanıyoruz ki önümüzdeki 2 yılda dünya triatlon yarışlarını Mersin Yenişehir’de gerçekleştireceğiz. Farklı ülkelerden kentimizde çok önemli sayıda sporcuları ağırladık. Burada 3 binin üzerinde sporcu ağırlamıştık ama belki burada 4 bin 500’e yakın voleybol sporcusunu ağırlamak olmak Mersin’de bugüne kadar yapılmış en büyük katılımlı organizasyonu gerçekleştiriyoruz anlamına geliyor. Bu pencereden de baktığımızda çok kıymetli bir organizasyon. Triatlon’da böyle bir başlangıç yaptık ve iyi bir noktaya doğru gidiyor. Basketbolda da çok iddialı bir takımımız var” ifadelerini kullandı.

 

“VOLEYBOL FEDERASYONUMUZLA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK”

Voleybol Federasyonu ile önemli işler yaptıklarını aktaran Özyiğit, “Biz belediye olarak sürekli sporu ve sporcuları destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Yaklaşık olarak 50 farklı ilden, 160 farklı takımla 4 binin üzerinden sporcuları ağırlamış olacağız. Pandemi süreci itibariyle voleybol festivali 2019 yılından beri yapılamıyordu. Şimdi Yenişehir’de yeniden o ateşi yakmış olacağız. Yenişehir’de yapılacak olan bu organizasyon çok daha nitelikli olacak. Belki de Mersinimizin en güzel ayı olacak mayıs-haziran ayları, sıcaklıkların çok da fazla olmadığı. Dolayısıyla böyle güzel bir zamana da denk gelmiş olması sporcular için de büyük bir avantaj. Sporun birleştirici gücüne inanıyor ve hem de bu tür organizasyonların kentimize sağladığı ilave katıkların da farkındayız. Bu tür organizasyonlar büyük organizasyonlar. Bu tür organizasyonun gerçekleşmesi ancak el ele tutmakla, elimizi birlikte taşın altına koymakla başarılabilir” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA