‘İçel Sanat Kulübü 1. Mizah Günleri’ etkinliği düzenleniyor




Tarih: 10 Mayıs 2022 Salı 16:31


Mersin’de İçel Sanat Kulübü, ‘1.Mizah Günleri’ başlığı adı altında 3 gün sürecek olan keyifli bir etkinliğe imza atıyor. Etkinlik için kolları sıvayan İçel Sanat Kulübü, yapılacak olan etkinliği ücretsiz olarak düzenliyor.

Haber - Sevcan Akgül

İçel Sanat Kulübü, 12-14 Mayıs 2022 günlerinde ‘İçel Sanat Kulübü 1. Mizah Günleri’ etkinliğini düzenliyor. 3 günlük etkinlik süresince; karikatür, çizgi roman atölyeleri,  mizah söyleşileri, karikatür sergileri etkinlikleri İçel Sanat Kulübü ve Sanat Sokağı’nda olacak. Stand Up gösteri etkinliği ise Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde halkın ilgisine ve ziyaretine açık olacak.

 

“ÇOK KEYİFLİ BİR ETKİNLİĞE İMZA ATMAK İÇİN KOLLARIMIZI SIVADIK”

Etkinlik hakkında detaylı bilgi aktaran İçel Sanat Kulübü Başkanı A. Mecit Baskın, “İçel Sanat Kulübü olarak, çok keyifli bir etkinliğe imza atmak için kollarımızı sıvadık. Son 2 yıldır, özellikle pandemi nedeniyle zorlu süreçlerden geçmekte; pandemi sürecinin ve ekonomik koşullarının yarattığı olumsuzlukların, maddi ve manevi kayıplarımızın bir nebze olsun hafiflemesine yardımcı olmak, yaşam motivasyonumuzun yükselmesine, halkımızın birbiri ile kaynaşmasına olumlu katkılar sağlamak ve bu günlerde her zamankinden daha fazla gülmeye ihtiyacımız olduğu düşüncesiyle, İçel Sanat Kulübü 1. Mizah Günleri organizasyonunu gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BU ETKİNLİĞİMİZ ÜCRETSİZDİR”

Bir sivil toplum olarak halka karşı sorumluluk hissettiklerini belirten Baskın, “Yaptığımız her işte halkımıza kazandıracağımız değerler dikkate alınır. Majör etkinliğimiz içerisinde sanat tarihi, felsefe ve arkeoloji gibi önemli etkinlikler var. Bunlar uzun yıllardır devam ediyor standartları belli. Buna ekstra majör etkinlik daha katalım biraz da gülelim istiyoruz. Bu güzel pandeminin sonuna geldiğimiz dönemleri gülmeyi hak ettiğimiz dönemler olarak gördük. 12-14 Mayıs tarihleri arasında İçel Sanat Kulübü 1. Mizah Günleri’ni düzenledik. Mizah günlerimizde İstanbul’dan 7 karikatür ve çizgi roman sanatçılarımız gelecek. Bunlar şovlar yaparak halkımız ile iletişime geçecek. Gençlerimiz, çocuklarımız bu sanatçılarımla hem sohbet etmek hem de onlarla birlikte belki de karikatür çizme imkanı bulacak. Bu etkinliğimiz ücretsizdir. Bu etkinliğe halkımız katılabilir. Onlarla iletişime geçerek soru cevap alabilirler. Zevkli bir gösteri olacak” ifadelerini kullandı.

 

“SANATÇILARIMIZ 3 GÜN BOYUNCA MİZAH SEVERLER İLE BİR ARADA OLACAKLAR”

Toplum olarak endişeli ve tedirgin günleri hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Baskın, “Artık normalleşme dönemindeyiz. Yaşanan zorlu günlerin önemini de göz ardı etmeden geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Mizaha, gülmeye, neşeye ve kahkahaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan şu günlerden mizahı oluşturan değerleri bir araya getiriyoruz. Mizah; düşüncesiyle, yorumuyla, sözüyle, çizgisiyle bir bütün. Bu bütünü oluşturan karikatür ve çizgi roman sanatçılarımız ile Stand up Sanatçılarımız Mersin’de 3 gün boyunca mizah severler ile bir arada olacaklar. Karikatür, çizgi roman atölyelerimiz, mizah söyleşilerimiz, karikatür sergilerimiz kulübümüzde ve Sanat Sokağı’nda olacak. Cumartesi günü Stand up gösterimiz de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde halkımızın ilgisine ve ziyaretine açık olacaktır. 3 günlük bir söyleyişi ve stand up gösterisi ile halkımıza güzel anlar yaşatacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“YEREL YÖNETİMLER VE DEĞERLİ KURULUŞLAR ETKİNLİĞİMİZE ÇOK BÜYÜK KATKI SUNDULAR”

Bu etkinliklerine yerel yönetimlerinin ve diğer kuruluşların destek verdiğini belirten Baskın, “Büyükşehir Belediyemiz, Yenişehir Belediyemiz, Mezitli Belediyemiz, Toroslar Belediyemiz, Tarsus Belediyemiz, Akdeniz Belediyemiz hepsi destek veriyor. Onların işbirliği ile yapıyoruz. Aynı zamanda Kristalspor destek veriyor. Yani yerel yönetimler ve değerli kuruluşlar bizim bu etkinliğimize hayata geçirmemize çok büyük katkı sundular” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA