‘Yangın Ekibi İşbaşı Eğitimi’ başladı




Tarih: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 13:33


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2022 yılı ilk ‘Yangın Ekibi İşbaşı Eğitimi’ 10 Mayıs 2022 Salı günü Anamur ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünü kapsayacak şekilde, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünde başladı.

Yangın işçileri, yangın söndürme gönüllüleri ve hükümlülerin katılımıyla gerçekleşen tatbikatta ekipler, yangın sezonu öncesi güven verdi.

Tatbikata Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcısı Beyhan Altıntaş, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin, Öz Orman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın, müdür yardımcıları, orman işletme şefleri, teknik elemanlar, muhafaza memurları, işçiler, gönüllüler ve hükümlüler katıldı.

“BAŞARININ GERÇEKLEŞMESİ İÇİN İŞ GÜVENLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Ormanların sahip olduğu en önemli zenginliğinin olduğunu aktaran Bölge Müdürü Akduman; “Bu eğitimlerin en önemli amacı bildiklerimizi pekiştirmek, doğruluğunu çek etmek, aramıza yeni dahil olan ve gönüllü arkadaşlarımıza bu çerçevede entegrasyonu sağlamaktır. Taşıdığımız sorumluluk gereği orman yangınları konusunda ülkemizde en yetkin ve en programlı kurumun Orman Genel Müdürlüğü olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluğun gereği olarak bunu topluma hissettirmemiz de çok önemli. Yangın ihbarı aldığımızda tek gündemimiz yangını kontrol altına almak olmalı. Şeflerimizin, orman muhafaza memurlarımızın yangın ekipleriyle birlikte el ele, omuz omuza mücadele etmesini istiyoruz. Tüm ekiplerimizin senkronize olması durumunda olumlu sonuç alabiliriz. Yangın esnasında herkesin kendine verilen görevi icra etmesi başarıya ulaşılması açısından çok önemli. Sahip olduğumuz imkanları ve kapasiteyi yerli yerinde ve etkin bir şekilde kullanmamız durumunda en iyi sonucu alabileceğimizi düşünüyorum. Birey olarak ‘ben iyi olursam, her şey iyi olur’ diye düşünüp üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirsek her şey iyi olur ve zafiyet yaşamayız. Sizlerden beklediğimiz başarının gerçekleşmesi için iş güvenliğini çok önemsiyoruz. Uyulması gereken kuralların tamamına uyulmasını istiyoruz. Bu coğrafyada yaşıyorsak bu yangınlarla yüzleşmemiz kaçınılmaz. Her şeyden önce olası yangınların canımıza, sağlığımıza zarar vermemesini temenni ediyorum. 2022 yılının olabildiğince az hasarla geçen bir sezon olmasını diliyorum. Zorlu mücadelede göstermiş olduğunuz gayretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinize kazasız belasız bir sezon diliyorum” dedi.

4 grup halinde yapılacak olan işbaşı eğitimleri 9 orman işletme müdürlüklerini kapsayacak şekilde devam edecek. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA