Bozyazı’da ilk kez salep hasadı yapıldı




Tarih: 15 Mayıs 2022 Pazar 14:15


Bozyazı’da alternatif ürün olarak yetiştirilen salebin ilk hasadı yapıldı. İlk hasada, Kaymakam Muhsin Duran Kalkan da katıldı.

Bozyazı’da ilk defa Denizciler Mahallesi’nde yaklaşık yarım dönümlük alanda alternatif ürün olarak iş adamı Mustafa Deniz öncülüğünde üretici Yıldız Çelen ve Ziraat Teknisyeni Safiye Derya tarafından ekilen salep, meyvelerini verdi. İlk saleplerin hasadı gerçekleştirildi. Salep hasadına, Bozyazı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Behçet Kahvecioğlu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Remzi Bardak da katıldı. Yaklaşık yarım dönüm alanda ilk defa üretilen salebin hasat edilmesine katılanları bilgilendiren Ziraat Teknisyeni Safiye Derya, araştırmaları sonucu ekonomik getirisi iyi olan salebi, vatandaşları teşvik amacıyla ektiklerini söyledi. İlk olarak yarım dönümlük alanda ekmeye karar verdiklerini belirten Derya, ekim alanlarının önümüzdeki yıllarda genişleyeceğini ifade ederek, bölgeye alternatif bir ürün kazandırmanın da mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kaymakam Kalkan da bölgede alternatif ürün yetiştiren tüm üreticileri tebrik ederek, bu tür girişimlere devlet olarak destek vermeye devam edeceklerini söyledi. (İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA