Demir: “19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir”




Tarih: 19 Mayıs 2022 Perşembe 17:10


Mersin’de, coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda konuşmasını gerçekleştiren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşmaları, her anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanım ve birikim için var gücümüzle çalışıyoruz. 19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni düzenledi. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 103’üncü yılında, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de 19 Mayıs coşkusu yaşandı. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri, sporcular ve öğrenciler katıldı. Coşkuyla kutlanan törende; yapılan gösteriler katılımcılardan büyük alkış topladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi tarafından bir şiir okundu.

“TÜRK GENCİ, TÜRK İSTİKLALİNİN VE TÜRK CUMHURİYETİ’NİN YILMAZ BEKÇİSİ”

Törende konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 19 Mayıs’ın gençlik ve gelecek olduğunu ifade ederek, “19 Mayıs’ın, Türk Milletinin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgal altındaki Anadolu’yu kurtarmak için başlattığı yürüyüşün ilk adımını oluşturan ve Türk Milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesi tam 103 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenmiştir. 19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalinin ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz. Genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşmaları, her anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma ve birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı geleceğimizin teminatı gençlerimiz için seferber ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gençlerimiz ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA