Başarır: “Kamuya ait yeşil alanlar, imar planlarına aykırı imara açılıyor”




Tarih: 13 Haziran 2022 Pazartesi 16:37


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda; Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında konuştu. Başarır, “Yeşili bu şekilde mi koruyacağız, çevreyi bu şekilde mi koruyacağız? Bakın TOKİ’nin ihalelerine, Milli Emlak’ın ihalelerine. Bu ülkenin toprakları, tarım alanları, yeşil alanları, park alanları parsel parsel satılıyor. Kamuya ait yeşil alanlar belediyelerdeki imar planlarına aykırı bir şekilde imara açılıyor” dedi.

Haber- Fatih Dönmez 

TBMM Genel Kurulu’nda; Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında mecliste CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuşmasını gerçekleştirdi. Mersin’de son bir aydır konut ve PTT tesisi hakkında yaşanan gerilimden bahseden Başarır, “Mersin'de son bir ayda yaşanan 2 büyük rezaleti, gerçekten Mersin'i, Mersinliyi üzen durumu burada anlatmak isterim. Mersin Yenişehir İlçesi’nde bulunan PTT Tesisleri bir kamu arazisi. 1996 yılında kamu hizmet alanı ve park alanı olarak Büyükşehir belediyesi karar aldı. 2021 yılında Cumhur İttifakı'nın Meclis üyeleri, Millet İttifakı'nın Meclis üyeleri oybirliğiyle karar aldı. ‘Burası park alanı, yeşil alan’ dedi. Ama geçen hafta, Çevre Bakanı bir kararla burayı konut ve ticaret alanına çevirdi” ifadelerini kullandı.

 

“İMAR PLANLARINA AYKIRI BİR ŞEKİLDE İMARA AÇILIYOR”

Ülkenin toprakları, tarım alanları, yeşil alanları, park alanlarının satıldığına dikkat çeken Başarır, “Yeşili bu şekilde mi koruyacağız, çevreyi bu şekilde mi koruyacağız? Bakın TOKİ'nin ihalelerine, Milli Emlak'ın ihalelerine. Bu ülkenin toprakları, tarım alanları, yeşil alanları, park alanları parsel parsel satılıyor. Neden? Bu 128 milyar doların iki zararı oldu bu ülkeye. Bir, Hazineyi boşalttınız, şimdi, onu alan kodamanlara kur korumalı mevduattan dolayı para ödeyeceksiniz, topraklarımızı satıyorsunuz. Olmaz. Türkiye’nin her yerinden şikayet geliyor. Kamuya ait yeşil alanlar belediyelerdeki imar planlarına aykırı bir şekilde imara açılıyor. Bu, çok kötü. Mersin Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, isyan etti. Haksız mı? Mersin Belediye Başkanından, Mersin'in Meclis üyelerinden, Mersin halkından daha mı iyi biliyor Bakan burayı? Aynı şey İstanbul'da yapılıyor, Anadolu'da yapılıyor. Yani bu ülke, bu ülkenin toprakları, Hazine’nin toprakları, bu yeşil alan kimsenin babasının malı değil. Bu kadar kolay satamazsınız” diye konuştu.

 

“HER YERDEKİ YEŞİLİ TERK EDİYORSUNUZ”

Yeşilin terk edildiğini, çevreci olunmadığını öne süren Başarır, “Ağaç dikmemeniz gereken yere ağaç dikiyorsunuz. Atatürk Havaalanı’na, milyarlarca dolarlık değerimiz; birilerine söz verdiğiniz için, diğer havaalanını korumak için, ikinci havaalanındaki şirketin haklarını savunmak için. Ama her yerdeki yeşili terk ediyorsunuz. Yani şimdi, oraya ağaç dikmekle, Atatürk Havalimanı’nı yıkmakla, oraya fidan dikmekle çevreci mi oluyorsunuz? Oraya ağaç dik, Mersin'de tarım alanlarını sat. Oraya ağaç dik, Erdemli'de tarım alanlarını sat. Oraya ağaç dik, Mersin Yenişehir’deki hazine arazisini konuta aç, öyle sat. Olmaz” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA