Türkili: “Meslek ile ilgili çözüm yolları için azami çaba göstereceğiz”




Tarih: 22 Haziran 2022 Çarşamba 17:13


Mersin Mali Müşavirler Odası yeni yönetim kurulu, Mersin basınıyla bir araya geldi. Seçim ile yönetim kuruluna başkan olarak seçilen Emin Levent Türkili, “Mesleğimizle ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek; tahsilat zorluğu, üzerimize yüklenen, angaryalar ve benzeri konularda gerekli çalışmaları yapmaya üst kurullarımız ve ilgili bakanlık nezdinde konuları iletmeye, çözüm yolları bulmaya azami çaba göstereceğiz” dedi.

Haber- Burak Karataş

 

Mersin Mali Müşavirler Odası, seçimle gelen yeni yönetim kurulu tanıtmak amacıyla Mersin basınıyla bir araya geldi. Mersin basını ile bir araya gelindiği toplantıda konuşan Mali Müşavirler Odası Başkanı Emin Levent Türkili, oda ile ilgili yapılan seçimlerin demokrasi şöleninde gerçekleştirdiğini belirterek, “Bildiğiniz üzere Odamızın 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılan 24. Olağan Genel Kurulumuz mesleğimize yakışır bir biçimde demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşti. İl genelinde, Tarsus’tan, Anamur’a kadar meslek mensuplarımızın teveccühü ile alınan bu başarı, meslek camiamızın bizlere verdiği güven, destek manasında çok kıymetlidir. Bu anlamda sorumluluğumuzun, bilinciyle, verginin toplanmasında, ülkenin kalkınmasında kamu görevi yapan bizler Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla birlikte; 3568 sayılı meslek yasamızın bizlere vermiş olduğu hak, yetki ve sorumlulukların farkında olarak yeni mesleki haklar ve kazanımlar sağlama konusunda taleplerimizi yetkililere ve Mersin kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“MESLEKLER MENSUPLARININ HAKLARINI GÜNDEMDE TUTACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Türkili, özlük haklarından bahsederek, “İşlevsel olmayan mali tatil,1989 yılında kabul edilmiş fakat günümüz şartlarında yetersiz kalan 3568 sayılı yasamızın günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve revizesi konusunda, hizmet akdi ile çalışan ve çalışanlar listesine kayıtlı meslek mensuplarımızın, özlük hakları, 2022 yılı asgari ücret tarifesi revizesi gibi konuları yine siz değerli basın mensupları kanalı ile yeniden gerekli düzenlemelerin yapılması için gündemde tutma, sonuç alma çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ‘YENİ PROJELERE’ ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ”

Güçlerinin ortak akıl olacağını, başarılarının üretim olacaklarını aktaran Türkili, “Geleceği anlamlı hale getirmek için geleceğe tepki vermek yerine geleceğin mesleki denetimini ele geçirmek için çalışacağız. Gündeme dahil olan değil mesleki sorunlarımızın çözüm noktasında gündem yaratan bir anlayışla, odanın vizyonu ve kurumsal yapısını güçlü kılarak gençlerin enerjisini ve tecrübelilerin bilgisini birleştirerek bir sinerji bir enerji yaratacağız. Bu bağlamda, göreve gelir gelmez Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarım ile birlikte mesleğe ve meslektaşa değer katan güvence sağlayan risk ve gelecek odaklı ve danışılan oda olma mantığı ile sorunlarımızın çözümü için aklı önceleyerek içinde bulunduğumuz sürecin amaç ve araçlarını da kullanarak sorunlarımızın çözümü için ‘yeni projelere’ odaklanmış durumdayız” şeklinde konuştu.

 

“ÇÖZÜM YOLLAR İÇİN AZAMİ ÇABA GÖSTERECEĞİZ”     

Mesleklerine yüklenen angaryalar ve benzeri konular ile ilgili çözüm yolları için çaba göstereceğini ifade eden Türkili, “Odamızın konferans salonu (nikah salonu) ve sergi alanları meslek mensubu ve adaylarımız ve 1.derece yakınlarına ücretsiz, diğer etkinliklerde yüzde 50 indirimli olarak hizmete sunduk. Mesleğimizle ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek; tahsilat zorluğu, üzerimize yüklenen, angaryalar ve benzeri konularda gerekli çalışmaları yapmaya üst kurullarımız ve ilgili bakanlık nezdinde konuları iletmeye, çözüm yolları bulmaya azami çaba göstereceğiz.  Aidiyet ve dayanışma duygusunun gelişmesi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak üyelerimizin motivasyonunu arttırmak ve başta iş çevresi olmak üzere mesleğimizle ilgili kurum ve kuruluşlarla, odalarla ve STK’larla görüşerek onlarla iş birliği, içerisinde olarak, mesleğimizin önemini anlatarak sosyal ve kamusal sorumluluğumuzun da farkında olarak, ülkemizin kalkınmasında kaynaklarımızın doğru ve etkin kullanımında, çalışmalarımızı gündeme getirmek amacındayız. Bugüne kadar odamıza hizmet etmiş muhasebe mesleğinin örgütlenmesinde görev almış katkı sunmuş meslek mücadelesinin öncülerine şükranlarımı sunuyor ve bu dönem birlikte görev yapacağımız odamız kurullarında görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

TEPE: “GAZETECİLİK DE ÇOK ZOR BİR MESLEK”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe de, Mali Müşavirler Odası’nın kent ekonomisinin önemli noktasında yer aldığını ifade ederek, “Baktığınızda hem kent ekonomisi hem de Türkiye ekonomisi en önemli noktasında yer alıyor Mali Müşavirler odası. Mali Müşavirler Mesleki açıdan çok zor bir meslek ve çok yıpratıcı bir meslek ama gazetecilik de çok zor bir meslek, oda çok yıpratıcı bir meslek. Ben Emin başkanımızı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Tabi Emin başkan odamızın bir yandan hafızası gibi en önemli görevlerde odanın gelişmesi için çok önemli görevlerde bulundu ve şimdi onu başkanlıkla taçlandırdı. Size başarılar diliyorum gazeteciler ile de ortak çalışmalarda bulunacağımıza canı gönülden inanıyorum teşekkürler diyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA