Tarsus’ta 50 kişilik dev orkestra eşliğinde AllegraEnsemble rüzgarı esti




Tarih: 24 Haziran 2022 Cuma 16:14


Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Tarsus Belediyesi, Tarsusluları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi katkılarıyla, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından İtalyanca anlamı ‘Neşeli Topluluk’ olan ‘AllegraEnsemble’ konseri 50 kişilik dev orkestra ile Saint Paul Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Daha özgür, daha üretken, daha yaratıcı ve daha refah bir topluma ulaşmanın yolunun kültür ve sanattan geçtiğine duyduğu inançla, sanatın çeşitli alanlarında yurttaşları buluşturan Tarsus Belediyesi, Tarsuslu sanatseverlere harika bir gece organize etti. Mersin Devlet ve Opera Balesi ve AllegraEnsemble’nin 50 kişilik dev orkestra eşliğinde sahne aldığı konser Saint Paul Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yüzlerce Tarsuslunun katılım sağladığı konsere; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Eşi Sembol Tarhan, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı JornOttman ve beraberindeki heyet, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, kent konseyi toplulukları, mahalle muhtarları ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

 

MEYDAN TIKLIM TIKLIM DOLDU

Türk halk müziği ezgilerini klasik müzik ve caz ile harmanlayarak seslendiren, aynı zamanda dünya müziklerinden de örnekler sunan Mersin Devlet Opera ve Balesi ile AllegraEnsemble grubu Tarsus’ta renkli görüntüler oluşturdu. Soprano Mehlika Bilgin Karadeniz, 1. Keman’da Ümmiye Özdem, 2. Keman’daŞenzelitaAykanat, Viyola’da Melda Sak, Viyolonsel’de Hande Ulutaş,Flüt/Mandolin/Vokal’de Müjde Akden, Perküsyon’da Irmak Tokgöz ve Piyano’da Gülriz Tunca’nın olduğu, düzenlemelerini Osman İşmen’nin yaptığı konser türküler, tangolar, müzikaller, fadolar, şansonlar ve klasik caz parçaları klasik müzik enstrümanları ile çok sesli icra edildi.

 

SANATIN BAŞKENTİ TARSUS

Sahne alan sanatçılara teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus'un güzel yaz gecesini muhteşem olağanüstü bir ekiple içimizi ısıtan, muhteşem bir müzik ziyafeti sunan AllegraEnsemble ve Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Mutluluktan şarkı söylemiyoruz, şarkı söyleyerek mutlu oluyoruz. On bin yıllık bir kentte, müzikle ve tarihle serzenişini harmanlayıp içimizi ısıttıkları için tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kadın dayanışmasının, toplumdaki kadının gücünün pekiştiği özellikle özgürlükçü ve dayanılmaz direnişin mücadelesinin simgesi olarak her zaman onların yanında olduğumuzu Tarsus Belediyesi ve Tarsus halkı olarak tekrar tekrar vurguluyorum. Tüm misafirlerimize ve sahne alan sanatçılarımıza teşekkür ederim” dedi. Modacı Barbaros Şansal, “Tarsus Anadolu coğrafyasında önemli bir niteliğe sahip, konseri ilk defa izleyeceğim. Ülkemizin çağdaş modern güzide kentlerinden bir tanesidir. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Konser, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hediye takdimi ardından son buldu.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA