Koçak, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda talepleri aktardı




Tarih: 30 Haziran 2022 Perşembe 15:46


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’na katılarak bölge ile ilgili talepleri aktardı. Koçak’ın aktardığı konular arasında kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Tarsus Turizm Alanı başı çekti.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla düzenlendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi şuralarının kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti. Burada dile getirilen pek çok meselenin, katılımcılar sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yetkililerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında ve sorunların çözümünde destek olduklarını ifade etti.

 

HİSARCIKLIOĞLU, “KAMU-ÖZEL SEKTÖR DİYALOG MEKANİZMALARININ KURULMASI FAYDALI OLACAK”

Toplantıda dile getirilen konuların, ülke genelindeki oda ve borsa başkanlarının üyeleriyle istişare ederek belirlendiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Biz de bunları bakanlıklara göre tasnif ettik ve sizlere de iletiyoruz. Elbette bizler için en önemlisi, bugünkü gibi, devletimizi yanımızda görmek. Bu noktada son olarak şunu da vurgulamak isterim. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması çok faydalı olacaktır. Zira hazırlanan kanun tekliflerinde, özel sektörün görüşünün zamanında alınmaması, sahada pek çok sıkıntıya neden oluyor. Biz koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız."

 

KOÇAK, “REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK PROJELER DESTEKLENMELİ”

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda söz alan Tarsus TSO Başkanı Koçak da kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Tarsus Turizm Alanı ile ilgili mega projelerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, söz konusu yatırımların bölge ekonomisinde itici güç olacağına dikkat çekti. Koçak, üyelerin finansman ihtiyacından imalat yapan KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracak proje destek programlarına kadar biz dizi konuyu aktardı. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA