MEÜ’den gururlandıran başarı




Tarih: 1 Temmuz 2022 Cuma 15:12


YÖK tarafından düzenlenen ‘2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ sahiplerini buldu. Mersin Üniversitesi, 114 üniversiteden toplam bin 74 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 21 bayrak ile üçüncü sırada yer alarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini kazanan üniversiteler 30 Haziran 2022 Perşembe günü YÖK’te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr, Erol Özvar tarafından açıklandı. Prof. Dr. Özvar, Engelsiz Üniversite Bayrakları kategorisinde Mersin Üniversitesi’nin 21 bayrak ile üçüncü olduğunu duyurdu. Engelsiz Üniversite Ödülü, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edildi. Engelsiz Üniversite Ödülleri için başvuru yapan tüm üniversiteleri duyarlılıkları ve gayretlerinden dolayı tebrik eden Prof. Dr. Özvar, “Engelsiz üniversite bayraklarının ve nişanlarının alınmasına katkı sağlayan üniversitelerimizdeki görevli tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum. Verilecek tüm ödüllerin nice güzel diğer çalışmaları, iş birliklerini teşvik etmesini canı gönülden diliyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, üniversitede engelli öğrenciler açısından hem eğitim süreçleri hem de mekansal anlamda erişilebilirliğe büyük önem verildiğini ve özellikle son yıllarda buna yönelik proje ve yatırımların hız kazandığını vurguladı. Üniversitenin tüm birimlerinin bu konudaki hassasiyetinin üst seviyede olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çamsarı, “YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın da belirttiği gibi engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla canla başla çalışmayı sürdürüyoruz. Engelli öğrencilerimizin özel gereksinimlerini karşılamak için tüm imkanımızı seferber ediyoruz. Aldığımız anlamlı ödül, bu çabalarımızın karşılığı oldu ve hepimizi gururlandırdı. Bizlere bu ödülü layık gördükleri için YÖK Başkanımıza ve seçici kurul üyelerine, bu süreçte emeği geçen başta Engelsiz Yaşam Birimimiz olmak üzere Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA