İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Ersin Aka’dan kamp öncesi değerlendirme




Tarih: 24 Temmuz 2022 Pazar 15:12


TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden İçel İdmanyurdu, yeni sezon hazırlıklarının Mersin etabını yaptığı çift antrenmanla tamamladı. 2 gün izin yapacak Kırmızı Lacivertliler, salı günü Kızılcahamam’da toplanarak hazırlıklarına devam edecek. Teknik Direktörümüz Ersin Aka, Kızılcahamam kampı öncesi açıklamalarda bulundu.

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Ersin Aka: “1978 yılında Hatay Erzin’de doğdum. 18 yıl Çukurova kültürü ile büyüdüm. Bunu özellikle vurgulamak isterim çünkü İçel İdmanyurdu’nda olma sebeplerimden bir tanesinin bu kültürde yetişmiş birisi olmam olduğunu söyleyebilirim. Çok dolu bir kariyerim var. 22 yıldır antrenör olarak, öncesinde ise akademisyen olarak hep futbol içerisinde oldum. Gazi Üniversitesi mezunuyum ve antrenman bilgisi üzerine master yaptım. Kariyerimde Bölgesel Amatör Lig’den Süper Lig’e kadar birçok takımda görev aldım. Üst düzey antrenörlerin yardımcılığını yaptım. Samet Aybaba’nın 5 yıl yardımcılığını yaptım, Beşiktaş tecrübem var. Feda Sezonu’nda yılın antrenörü seçildim. Çalıştığım ekiplerde genellikle 1. yardımcı antrenör olarak ve taktik-teknik işleri planlayan biri olarak görev aldım. Avrupa’da oyuncu izleyip belirleyen bir antrenör modeliyim. Örneğin; Dorukhan Toköz’ü Eskişehirspor’da izleyip takıma kazandıran bendim. Sonrasında ise Dorukhan; A Milli Takım, Beşiktaş ve Trabzonspor kariyeri olan biri oldu.

 

İÇEL İDMANYURDU’NU SEÇME NEDENLERİ

2 yıl önce Çaykur Rizespor ile Süper Lig’de antrenörlük deneyimi yaşamış bir teknik direktörüm ve bu tecrübeden sonra TFF 1. Lig ekiplerinden çok teklif geldi. Geçen yıl tercihimi Ankara Demirspor’dan yana kullandım, bunun sebebi takımın düzenli bir sistemi olması ve iki yıl Play-Off finali oynamasıydı. Geçen yıl birçok sıkıntıya rağmen ve istediğimiz kadroyu oluşturmamamıza rağmen istediğimiz oyun kültürünü geliştirip ligin son haftasına kadar iddiamızı sürdürmeyi başardık. Ben bir sistem antrenörüyüm. Futbol ve antrenörlük ile ilgili ciddi hedefleri ve stratejileri olan bir antrenörüm. Görüştüğüm takımlarda şampiyonluğa oynayan çok ciddi şehir takımları oldu ama o ortamlarda başarılı olamayacağımı gördüğüm için kabul etmedim. Burada olma sebeplerimden ilki; mevcut yönetim beni çok istedi. Diğer sebebi ise; Mersin şehri, halkı ve Mersin İdman Yurdu ruhu beni çok etkiledi. Ben Ünal Karaman ile Adana Demirspor’da çalışırken, MİY o dönem Süper Lig’de oynuyordu ve ben de gelip o maçları izliyordum. Ben o takıma geldim şu an. Burası bir Süper Lig takımı benim için ve orayı hak ediyor. Mersin İdman Yurdu taraftarının pozitif ve hücum futbolunu ne kadar sevdiğini ben çok iyi biliyorum. Ben de öyle bir antrenörüm ve bu heyecanı birlikte yaşayacağımıza inandığım için geldim. Antrenörlük anlayışımda; taraftarın, basının, yöneticilerin, futbolcuların ve çalıştığınız personelin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bir yerde başarı gelecekse bunların hepsinin bir olması gerektiği görüşündeyim. Burada bu birlikteliği sağlayacağıma inanıyorum.

 

TAKIMDAKİ SON DURUM VE TRANSFER ÇALIŞMALARI

Burada 5 yıllık bir planlama yapılmış. Bu kulüp 5 yıldır bir proje gerçekleştirmiş. Bu proje de beni çok fazla tatmin ettiği için bugün burada beraberiz. Öncelikle burada Başkanımız Sayın Metin Saltık ve kurduğu yönetim beni ikna ettiği için buradayım. Geçen yıl Play-Off finali oynayan takımda ciddi bir yapılanma yapılmış. Benden önce bir antrenörle anlaşılmış ve farklı sebeplerden dolayı yollar ayrılmış. Yine geçen yıl final oynayan takımın büyük bölümü korunmuş ve takımda tutulmuş. Bunun üzerine de 3-4 transfer yapılmış bir takım var. Halen eksik bölgelerimiz var ve transfer lazım. Geldiğimiz günden beri yönetimle birlikte ciddi bir mesai harcıyoruz. Çoğu mevkide ciddi aşamalar kaydettik. Son zamanlarda ülkemizin ve futbolun içinde bulunduğu durum hiç kolay olmadı. İstediğimiz oyuncular kendi mevkilerinde ciddi anlamda başarılı olmuş veya çok ciddi gelişime açık iyi oyuncular. Bunları hem ekonomik olarak hem de 3. Lig’e getirmek kolay olmuyor haliyle. Şu anda kenar bölgesinde maalesef hiç oyuncumuz yok. İki tane bu ligin çok üstünde oyuncu almamız gerekiyor. Bir tane de bu iki arkadaşı zorlayacak birisi olması lazım. 8 ve 10 numara pozisyonunda ofansif hiç oyuncumuz yok. Bu bölgelere oyuncu almamız gerekiyor. Bir tane de uzun boylu ve sol ayaklı sol stoper almamız gerekiyor. Belki bir tane de sağ bek oyuncusu alabiliriz. Biz şu anda 1998 doğumlu oyuncu alabiliyoruz. Ondan büyük sadece iki tane oyuncu alabiliyoruz.  Bunlardan biri 8 numara olacak diğeri ise kanat olacak. Bizim şu an kadro planlamasında hedefe ulaşacağımız ve şampiyonluğa oynayacağımız bir kadro kurmamız gerekiyor. Camiamızın beklentisi de bu yönde.

 

KAMP PROGRAMI

İlk etabımız için salı günü Kızılcahamam’da toplanıyoruz. İkinci ve üçüncü etabımız Bolu’da olacak. Şu anki planlamamız bu yönde ve toplamda 6 hazırlık maçı yapacağız.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Bu kulübün teknik direktörü olmamdan ziyade bir futbol adamı olarak, Mersin İdman Yurdu markasının geri dönmesini büyük bir kazanç olarak görüyorum. MİY’e kariyerimde de birçok defa rakip oldum ve her defasında Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubu tüylerimi diken diken etti. Ben heyecanı seven bir antrenörüm ve bu heyecan beni çok mutlu ediyor. Taraftarımızla bütünleşeceğimiz, o oyunu oynattığımda taraftarımızın yerine oturmadığını görmek, o heyecanı ve ruhu bize hissettirecekleri anı ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

 

YENİ SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Hedefe ulaşacağımız bir takım kurma amacındayız. Yönetimimizle birlikte bunun için çok büyük bir emek sarfediyoruz. İşimiz çok kolay gözükmüyor ama bahane üretmeden çalışmamız gerekiyor. Çok kolay bir lig olmayacak. Karşıyaka ve 52 Orduspor gibi ciddi bütçeleri olan rakiplerimiz var. Kütahya gibi son 2 yıldır Play-Off oynayan bir takım var. Karaköprü yine aynı şekilde iyi kadro kuruyor ama Mersin İdman Yurdu bunların hepsinin önünde yer alıyor. Başarıyı daha fazla hak eden bir takım ve şehir, biz de bunun bilincindeyiz. Camiamızın bizden beklentilerinin farkındayız. İnşallah sezon sonunda şampiyonluk nasip olur ve bu mutluluğu birlikte yaşarız.” Sözlerini kullandı.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA