Mersin polisinden PKK/KCK mensuplarına ‘temizleme operasyonu’




Tarih: 28 Temmuz 2022 Perşembe 15:33


PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Türkiye’nin sınır ötesinde yaptığı başarılı operasyonlarını baltalamak için PKK/KCK-PYD/YPG ve MKP terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü/yüceltici/destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşım yapan şahıslar, PKK/KCK terör örgütü adına ilimiz merkezinde muhtelif tarihlerde gerçekleştirilen, terör örgütünün amaç, stratejisi ve talimatları doğrultusunda kullanılan Molotof malzemelerinin üzerinde parmak izi bulunan ayrıca bölücü terör örgütü mensubu tarafından hakkında açık beyan bulunan şahıs, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının kullanmakta olduğu AK-47 marka (kalaşnikof), el bombası ve Thomson marka patlayıcı/silahlar ile fotoğraf çekip sosyal medya siteleri üzerinden fotoğraf paylaşımında bulunan şahıslar, Akdeniz Belediyesi’nde Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülürken PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizin uzun süren teknik takip ve izleme çalışmaları neticesinde tüm deliller toplanmış ve aralarında HDP (Halkların Demokratik Partisi) Mersin İl Eş Başkanı (B.K.) ve HDP Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin de (N.B., A.T., N.A., M.B.) aralarında bulunduğu 31 şüpheli şahsa yönelik operasyonel çalışma gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde 21 şüpheli şahıs yakalanmış olup, şahısların gerekli işlemleri devam etmektedir. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA