Mezitli’de, gecenin karanlığı Zafer Meşalesi ile aydınlandı




Tarih: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 17:02


Mezitli’de Atatürk ve cumhuriyet sevdalıları, karanlığı meşalelerle aydınlattı. Mezitli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı meşaleli yürüyüş ve arkasından gerçekleştirdiği muhteşem bir konserle kutladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş korteji bayram coşkusunu tüm Mezitli’ye yaydı.

Mezitli Belediyesi öncülüğünde ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenlendi. Dev uzunlukta Türk Bayrağı'nın açıldığı yürüyüş boyunca Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı gençler meşaleler ve renkli sis bombaları ile geceyi kırmızıya boyadı. Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da katıldığı ve Akdeniz Mahallesi semt pazarından başlayan yürüyüşe, vatandaşlar da balkon ve pencerelerden atılan sloganlar ve alkışlarla eşlik etti. Korteje katılanlar slogan ve marşlarla bayram coşkusu Mezitli geneline yaydı. Mezitli Kent Konseyi bisikletli gruplarının da katıldığı yürüyüş, Yaşar Doğu Caddesi ve Zeytinli Cadde boyunca devam ederek, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da sona erdi.

 

KARATAĞIN TÜRKÜLERİ İLE CUMHURİYET COŞKUSU HAYKIRILDI

Yürüyüşün ardında Zafer Bayramı coşkusu, sanatçı Zeynep Bakşi Karatağ ile devam etti. Tarhan’ın konsere katılanlarla birlikte Zafer Bayramı Meşalesini yakarak başladığı konserde Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’nun tribünlerini hıncahınç dolduran binlerce Mezitlili şarkı ve türkülere bir ağızdan eşlik etti. Karatağ, ‘Yuh Yuh’, ‘Adaletin Bu mu Dünya’, ‘Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar’ gibi türkü ve şarkıları ile Mezitlililere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

TUTUKLANAN GÜLŞEN’İN RESMİ DEV EKRANA YANSITILDI

Konserin sonunda sahneye CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen’in yanı sıra eşi Sembol Tarhan ve minik bir kız çocuğu ile çıkan Tarhan, sanatçı Karatağ’a yaşattığı unutulmaz bir gece için teşekkür ederek çiçek verdi. Perdeye geçtiğimiz günlerde sözleri nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen’in resminin yansıtıldığı sahnede Karatağ, “Konserlerin, etkinliklerin yasaklandığı şu günlerde bizlere sahnesini ve gönlünü açarak misafir eden Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ediyorum. Bu coşku en güzel mesaj olmuştur. Bu kötü günlerin en kısa sürede sona ermesi diliyorum” dedi.

 

"ATATÜRK MEZİTLİ’Yİ GÖRSE GURUR DUYARDI"

Yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı konuşmada büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığında son ziyaret ettiği yerin Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Kenti olduğunu hatırlattığı konuşmasında "Mustafa Kemal Atatürk bugün Türkiye’nin içerisinde olduğu durumu görse kahrolur ancak, Mezitli’yi görse, ilke ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanları görünce gurur duyardı. Mezitli çok özel bir ilçe. Atasını seven, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanların yaşadığı bir kent. Binlerce vatandaşımız omuz omuza gecenin karanlığını aydınlattı. Vatandaşlarımızla birlikte, bayrak seli oluşturarak, bizlere çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarımıza minnetimizi gösterdik. Katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

 

“ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK VE LAİK CUMHURİYET ÇİZGİSİNDE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de, konserlerin, kutlamaların yasaklandığı bir dönemde böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiği için Tarhan’a ve Mezitli Halkına teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu kadar güzel sesli bir kardeşimizi bu sahneye çıkarttığı için Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize çizdiği çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyet çizgisinde devam edeceğimize ve bunun için üstümüze düşen çabayı göstereceğimize olan inancımızla 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum” şeklinde görüşlerini aktardı.

 

“CUMHURİYETİMİZ İLELEBET LAİK KALACAKTIR”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Mutlu Mezitli’nin Mimarı Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetin kuruluş müjdesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100 yılını kutluyorum. Sadece askeri bir zafer değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedi olan bir zafer. Cumhuriyetimiz ilelebet laik kalacaktır. Muasır medeniyet seviyesine yeniden çıkacaktır. Bu zaferle çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin kuruluşunun ilanı yapılmıştır. Yaşasın cumhuriyet yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA