Lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesinde festival başladı




Tarih: 3 Eylül 2022 Cumartesi 16:38


Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 1. Geleneksel Tufanbeyli Fasulye Festivali coşkuyla başladı.



  Tufanbeyli ilçesinde bu yıl ilk kez 2-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen Geleneksel Tufanbeyli Fasulye Festivali açık hava sinema gösterimi ile başladı. Festival çerçevesinde Müslüm filmi açık hava sinemasında izleyiciyle buluştu.  
  Festivalde açılış konuşmasını yapan Tufanbeyli Belediye Başkanı Av. Remzi Ergü, fasulye diyarına doğal güzelliklerin iç içe olduğu, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğinin yaşandığı, gönülleri birleştiren 1. Geleneksel Tufanbeyli Festivaline  hoş geldiniz  diyerek ilçede üretilen Tufanbeyli fasulyesinin markalaştığına vurgu yaparak üretimin arttığını kaydetti.   
  "Fasulye artık bizim dünya markamız oldu" diyen Ergü, “Fasulye demiyoruz Tufanbeyli Fasulyesi diyoruz. İki yıl önce başlattığımız proje ile Ticaret Bakanlığımızın ve Çukurova Kalkınma Ajansımızın, belediyemiz  öncülüğünde bir fasulye markası oluşturup patentini aldık. Diğer barbunya, nohut ürünlerimiz de var. Coğrafi işaretli olan Beyaz Tufanbeyli Fasulyemiz ile ilçemizin kapılarını üretilen tarım ürünlerini dünya pazarına sunmak için hazırlıklarımız sürüyor.  Eleme ve paketleme tesislerimizin kurulum çalışması hızla sürmekte” dedi.  
  "Bizler ulusal marketlerimizde yerimizi alacağız bunun için çalışacağız" diyen Ergü, “Tarlalarımız bu sene verimli bazı çiftçilerimiz 1'e 70 bazıları 1'100 vereceği söyleniyor. Tabi ki burada çiftçilerimiz çok emek veriyor. Ellerine emeklerine sağlık” diye konuştu. 
 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA