Mersinliler, açık havada ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini izledi




Tarih: 4 Eylül 2022 Pazar 16:27


Akdeniz Belediyesi, 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül ile Eren’i korumak için şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat hikayesini anlatan ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini izleyicilerin gösterimine sundu. Film gösterimini duyan vatandaşlar Millet Bahçesi’ne akın etti.

Haber- Emrah Birgül

Akdeniz Belediyesi, şehit olan Eren Bülbül'ün hayat hikayesini anlatan ‘Kesişme:İyi ki Varsın Eren’ filmini açık havada Mersin seyircisiyle buluşturdu. Bergen filmini de açık havada Mersin seyircisiyle buluşturan Akdeniz Belediyesi, ‘Kesişme:İyi ki Varsın Eren’ filmi ile beraber izleyiciden tam not aldı.  Yoğun katılımın sağlandığı film gösteriminde izleyiciler, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile beraber filmi izledi. Yaşlısıyla, genciyle Millet Bahçesi’nde açık havada film izlemek için bir araya gelen izleyiciler, Gültak ile fotoğraflar da çekinerek keyif dolu anlar yaşadı. Film gösterimi öncesinde konuşan Gültak, “Akdeniz Belediyesi için artık açık hava sinema keyfi klasik haline geldi. Ben aday iken de anneler bana şu soruyu sormuşlardı: ‘Biz sinemaya gitmek için Yenişehir’e gitmek zorunda mıyız?, 3-4 çocuğumuzla nasıl gidelim?’ ‘Biz havuza nasıl gideceğiz, çocuklarımız yüzmeyi nasıl öğrenecekler’ demişlerdi. Ben onlara şu sözü vermiştim. ‘Ben ayağınıza havuz getireceğim, ayağınıza sinema getireceğim’ Seçilir seçilmez, bunları yapmış olduk” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ VE ERENLERİMİZİ UNUTTURMAMIZ GEREKİYOR”

 Millet Bahçesi’ne film için gelen kalabalığın kendilerini mutlu ettiğini aktaran Gültak, film ile ‘Eren Bülbül’ şehidini unutturmayacaklarını kaydederek, “Türkiye’nin en büyük Millet Bahçeleri’nden bir tanesindeyiz. 100 dönüm arazi burası,  her tarafı deniz, yeşillik. Burada Bergen’den sonra ‘İyi ki Varsın Eren Bülbül’ün hayat hikayesini anlatan, Ferhat Gedik’in hayat hikayesini anlatan manevi değerlerimizi, milli değerlerimizi ön plana çıkartan bir filmi de burada oynatmakla gururluyuz. Vatandaşımızın rağbeti de yüksek,  kalabalık bir ortam oldu. Hep birlikte seyredeceğiz. Dün bir şehidimizi gömdük, ben İstanbul’daydım katılamadım, az önce şehit ailemizin yanındaydım. Acılarını paylaşmaya çalıştım. Oradan buraya gelmek gerçekten beni duygulandırdı. Ben şehitlerimizi ve Erenlerimizi unutturmamız gerekiyor. Bu coğrafya çok kutsal, Anadolu hepimize yeterli.  Ama bu şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasa bu topraklarda bu şekilde oturamayız. O yüzden onları unutmayacağız, unutturmayacağız. 2023 inşallah bizim 100. yılımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyet 100 yaşına geliyor. Muasır medeniyetler doğrultusunda giderken de şehitlerimiz ve gazilerimiz ile beraber hayatı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“YENİ MERSİN İDMAN YURDU KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK”

Mersin’de spora da destek verdiğini ifade eden Gültak, spor konusunda öğrencilere eğitim verdiklerini belirterek, “Filmi izledikten sonra, Yeni Mersin İdman Yurdu maçının ikinci yarısını izleyeceğim. Yeni Mersin İdman Yurdu’nun ismini aldıranlardan biriyiz. Burada emeğimiz var, bir parmağımız var. Geçenlerde spor bakanımız geldiğinde kulüp başkanımız, Valimiz ve birkaç kişiyle bu toplantıyı yaptık ve bakanımıza rica ettim. Onun üzerine hızlı bir şekilde harekete geçtik. Bir hafta 10 gün içinde takımın ismi değişti. İnşallah o Yeni Mersin İdman Yurdu küllerinden yeniden doğacak, bu sene yükselme yılı diyoruz. İnşallah takımımız bir üst lige çıkacak. Spor önemli, bu sene basketbol, tenis, futbolda bin 500 öğrencimizi yaz okulunda eğittik. Binlerce öğrencimize yüzme öğrettik.  Sporu önemsiyoruz, tesislerimizi açıyoruz. Hilal kızımız 16 yaşında daha. Dünya Kicck Boks şampiyonu oldu. Akdeniz Belediyesinin kulüp oyuncusudur. Daha önce bunlar olmuyordu. İnşallah önümüzdeki haftalarda Karacailyas’taki çok güzel ve yeniden yenileşen tesisimizi açacağız” şeklinde konuştu.

 

“BİZ GELDİK, AKDENİZ DEĞİŞİYOR, MERSİN DEĞİŞİYOR”

Millet Bahçesi’nde açık havada daha önce de izleyicilerle bir araya geldiklerini aktaran Gültak, Millet Bahçesinin 3. etabı için de yeni yeri belirledi. Sözlerine devam eden Gültak, “Belli bir süre öncesinde burada Bergen filmini burada izledik. Bugünde maşallah kalabalığız çok güzel, çok iyi. Burası çok güzel bir Millet Bahçesi, hemen Müftü Deresi’nin yanında bir 20-30 dönüm bir alan var. Askerlik Şubesinin yanında koca koca ağaçlar var, orayı hatırlarsınız. Hep öyle duruyor. Merak etmeyin 1 yıl sonra orayı göreceksiniz daha güzel olacak. Orası da Millet Bahçesinin 3. Etabı oluyor. Orayı da yapacağız. Ben çocukluğumdan beri biliyorum hep öyle, hiç değişmedi. Ama biz geldik, Akdeniz değişiyor, Mersin değişiyor. Toplamda 140 gönüm Millet Bahçesi’ni Akdeniz’e kazandırmış olduk. Allah’a şükürler olsun” dedi.

 

“ÇAY MAHALLESİ’NDE KONUTLAR BİTTİ, TESLİM EDİYORUZ”

Yaptıkları kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuşan Gültak, Çay Mahallesi’nde yapılan konutlar için yakın bir tarihte kura çekimi olacağını ifade etti. Gültak, “Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm bitiyor. Çay Mahallesi’nde bitirdik, 10-15 gün veya bu ay içinde inşallah kura çekimine gidiyoruz. Çay Mahallesi’nde konutlar bitti, teslim ediyoruz. Bunlar hayal bile edilemezdi. Çünkü Çay Mahallesi’nde bundan 6-7 yıl önce emniyet güçlerimizin bile sıkıntılı giriş çıkışları oluyordu. Artık ama Mersin’de kardeşlik var. Mersin’de huzur var, barış var. Bir de böyle güzel eğlenceler var” diye konuştu.

 

“KARADUVAR’DA FESTİVALİMİZ OLACAK”           

Eylül ayın sonunda Karaduvar’da festivallerin olacağını ve herkesi beklediklerini kaydeden Gültak, “Bu ayın sonuna doğru herkesi Karaduvar’a bekliyorum. Güzel bir festivalimiz olacak. Hepiniz telefonunuzda balık festivali diye yazın, hemen Karaduvar çıkar. Bu kolay olmadı. Çalışarak oluyor bunlar, ama daha önce Karaduvar’ı ne bizim Mersinliler doğru dürüst biliyordu ne de Türkiye biliyordu. Sahilini yaptık bitirdik. Kadınlara yönelik, gençlere yönelik çok projelerimiz oldu” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜK CUMHURİYETİMİZ VAR, BÜTÜN BU COĞRAFYADA BARIŞ DAĞITIYOR”

Geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın öneminden de bahseden Gültak, “30 Ağustos’u hep birlikte kutladık, önemli bir bayram. Cumhuriyetimiz için önemli, geleceğimiz için de önemli bir bayram. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını unutmayacağız. Çünkü cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sonucunda 30 Ağustos zaferlerinden sonra bu şekilde rahat rahat oturuyoruz. Bakın 12-13 yıl oldu, dibimizde Suriye’de savaş hala var ve bitirmiyorlar. Yetmedi, Ukrayna’yı karıştırdılar. Hani iki ayda bitecekti. Hani iki ayda bitecekti. Cumhurbaşkanımız uğraşmazsa o savaş da bitmeyecekti. Uğraşıyor, inşallah bitecek. Niye bunu söylüyorum; eğer bir devletiniz yoksa, eğer bir coğrafyanız yoksa fert olarak kişi kişi hiçbir özelliğiniz yok. İlle de devlet lazım. Dünyada devlet lazım. Çok şükür büyük cumhuriyetimiz var. Bütün bu coğrafyada barış dağıtıyor, sevgi dağıtıyor, güzellik dağıtıyor. Tabi biz bu cumhuriyeti çabuk ve kolay elde etmedik. Yıllardır PKK terör örgütü denilen hain, alçak bir örgüt ile uğraşıyoruz. FETÖ, DHKP-C ve birçok terör örgütü var,  ama bunun içinde Türkiye’ye en çok musallat olan binlerce gencimizi hayatının baharında koparıp şehit eden hain PKK terör örgütü ve FETÖ’dür” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Sözlerine devam eden Gültak, şehit Eren Bülbül’ün hayat hikayesinden bahsederek ve Mersin’de ismi verilecek olan park için de hayır oyu kullananları da tekrardan eleştirerek, “30 Ağustos’u unutmadığımız gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadığımız gibi PKK’yı FETÖ’yü ve bu ülkeyi bölmek isteyen diğer terör örgütlerini de unutmayacağız, unutturmayacağız. İşte Eren bunlardan bir tanesi. Bakın burada gençler oturuyor, Eren de bunlar gibiydi. Erzak çalan PKK örgütünü görünce hızlı bir şekilde askere ve emniyet haber vermeye gidiyor. Onu korumak isteyen komutanımız Ferhat Gedik, üstüne çullanıyor. Caniler 41 tane kurşun sıkıyorlar. Bu tam tamına bir caniliktir. İkisini de şehit ediyorlar. İşte cumhuriyetimiz ve vatanımız bu şehitlerimizle ve gazilerimizle bugüne kadar geldi.  O yüzden unutturmayacağız bunları. Huzurkent’te ‘İyi ki Varsın Eren Bülbül’ ismini parka koymaya kalktık, hatırlıyorsunuz. Mecliste AKP ve MHP meclis üyeleri evet oyu verdi. Diğerlerinin ismini vermek istemiyorum. Akdeniz’de Eren Bülbül isminin verilmesine hayır dediler.  Eren ülkesinin aşkıyla şehit olurken, birileri Eren’in ismini bir parka verilmesini bile hazmedemiyor. Ne günlere kaldı” dedi.

 

“AKDENİZ’DE KARDEŞLİK VE BARIŞ VAR, SEVGİ VAR, MUHABBET VAR”

Gültak, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin ortak değeri olan İstiklal Marşı’nı bizim meclisimizde okumayanlar, okumak zorunda da değilim diye televizyonların önünde beyanat veriyor. Ne günlere kaldık.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını unutmayacağız. Erenleri ve Eren gibileri, Ferhat komutanları ve diğer şehitleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutursak sonumuz Suriye ve Ukrayna gibi olur. Eren’in annesindeki o yara hala sıcak, bizde hala o sıcaklığı hissediyoruz. Tüm ailesine buradan selam ve sevgilerimi yolluyorum. Akdeniz’de artık terör ve uyuşturucu yok. Akdeniz’de kardeşlik ve barış var, sevgi var, muhabbet var. Akdeniz gelişiyor, gelişmeye devam edecek.”  


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA