Mersin’de Temizleme-3 Operasyonu




Tarih: 9 Eylül 2022 Cuma 11:14


İçişleri Bakanlığı uhdesinde ülke çapında terörle mücadelede gösterilen başarıların ardından, uyuşturucuyla mücadelede de kapsamlı ve projeli çalışmalarla ülkemizi uyuşturucudan temizleme adına başarılı operasyonlar yapılmaktadır.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından 2022 yılı içerisinde planlı operasyon neticesinde il genelinde uyuşturucu suçlarından 3 bin 792 şahıs yakalanmış, adli mercilere intikal ettirilmiş ve 285’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu operasyonlarda sadece son 6 ay içerisinde farklı cins ve türde yaklaşık 1 ton uyuşturucu yakalanarak gençlere ulaşması engellenmiştir. Narkotik suçlar ile mücadelede uyuşturucuyu sıfıra indirmek, 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış öncesi gençlerimizin güvenliği ve sağlığının koruması amacıyla (Temizleme-3) operasyonu ifa edilmiştir. Temizleme-3 operasyonu; uzun süreli takip ve projeli çalışmalar sonucunda, bin 500 polis memurunun katılımıyla, helikopter ve drone destekli toplam 111 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Operasyon sokakta torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılmıştır. Temizleme -3 operasyonu neticesinde; 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, bir adet uzun namlulu silah ve uyuşturucu madde bulundu. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA