Mersin Büyükşehir Belediyesi 6. Uluslararası Satranç Turnuvası sona erdi




Tarih: 11 Eylül 2022 Pazar 16:09


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde organize edilen ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 6. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın Ödül Töreni’ne katılarak, sporculara ödüllerini takdim etti. Seçer, “Bizim için herkes şampiyon, herkes başarılı” dedi.

4-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya, 11 yabancı ülke ve 30 ilden toplam 314 sporcu katıldı. Başkan Seçer, A ve B kategorilerinde ilk 3’e giren sporcular ile B kategorisinde ‘En İyi Yerel Kadın Sporculara’ madalya ve ödüllerini verdi. 

 

BAŞKAN SEÇER: “ÖNEMLİ OLAN BU ETKİNLERDE OLABİLMEK, MÜCADELE ETMEK”

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ödül Töreni’ne; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sporcular katıldı. 6. Uluslararası Satranç Turnuvası ödül töreninde konuşan Seçer, “Yaklaşık bir haftadır süren mücadeleler sona erdi. Çekişmeli, mücadeleli bir hafta geçti. Geleneksel olarak yaptığımız bu turnuvayı, umut ediyorum gelecek yıl hep beraber yine gerçekleştiririz. Hem diğer illerimizden burada bizlerle beraber olan, hem de farklı ülkelerden gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Umarım Mersin’i beğenmişlerdir. Önemli olan bu etkinlerde olabilmek, mücadele etmek. Mutlaka derece alanlar çıkacak, kategori yapacağız, sıralama yapacağız ama bizim için herkes şampiyon, herkes başarılı. Bu nedenle katılan bütün yarışmacıları kutluyorum, başarılarının da devamını diliyorum. Bir dahaki müsabakalarda görüşmek üzere, sizlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

SPORCULAR TURNUVADAN MEMNUN AYRILDI

Turnuvaya Siirt’ten katılan ve derece yapan Cihan Kılıç, “Geçen sefer de gelmiştim, bu sene derece yaptığım için mutluyum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne böyle güzel bir turnuva düzenlediği için teşekkür ediyorum. Ortam süperdi, turnuva güzeldi, etkinlikler vesaire her şey 10 numaraydı. Şehri biraz gezebildim, Mersin zaten bildiğim güzel bir şehir. Havası olsun, ortam olarak, etkinlikler olarak gayet güzel bir şehir” dedi. Turnuvada derece elde eden sporculardan Nimet Seray İlkbahar ise “Güzel bir turnuvaydı, düzenleyenlere teşekkür ederim. 9 maç oynadım, 4 berabere 5 kazancım var. Bu tür turnuvalar çok güzel geçiyor. Çünkü hem yeni insanlarla tanışıyoruz hem hobimizi gerçekleştiriyoruz hem de kazanç yapanlarımız oluyor. O nedenle bu tür turnuvalar daha fazla olursa, daha iyi olur” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA