Yeni Mersin İdmanyurdu’ndan destek çağrısı




Tarih: 20 Eylül 2022 Salı 17:24


Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde gazetecilerle buluşarak, basının sorularını cevapladı. Yönetim, basının yanlarında olmasını ifade ederken, herkesten destek beklediklerini belirtti. Gazetecilerden gelen ‘kombine satışlarınız ne durumda’ sorusuna cevap veren Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık, “Mersin’in her köşesinde kombine satış noktalarını oluşturduk ve bunlar özellikle petrol istasyonları seçtik. Kombine satışlarımızda zayıf gidiyoruz. Yanlış değilsem çok cüzi rakamlar satıldı, söylenilmeyecek rakamlar” dedi.

Haber - Burak KARATAŞ
 
Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın ile bir araya geldi. Basın ile buluşan Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk olarak açıklama yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Kentin takımı kentimiz açısından çok önemli, kentin birlik ve beraberliği açısından çok önemli, kentin huzuru açısından çok önemli. Çok ciddi çalışmalar yürüyorsunuz, zor dönemden geçiyorsunuz. Zor dönemlerden bu aşamalara geldi. Biz gazeteciler yakinen takip ediyoruz. Pek çok zamanlarda hep beraber omuz omuza bu süreci atlattık. İnşallah önümüzdeki çok daha iyi olacak, çok daha başarılı olacak” ifadelerini kullandı. 
 
“HERKESİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık da önceki hafta oynadıkları maçta 3 puan aldıklarını ifade ederek konuşmasına başladı. Basını yanlarında görmek istediklerini belirten Saltık, “Güzel bir haftadan sonra, güzel bir 3 puandan sonra tekrardan yeşil sahalarda Mersin İdman Yurdu’nun unvanı ile şehrimize tekrardan futbolu kazandırdığımız için gerçekten çok heyecanlıyız. Yakinen artık Mersin bunun bilincine varıp her gecen gün her kesime hitap etmenin mutluluğunu ve gururunu duyuyoruz. Basın olarak sizleri daha çok yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü özlenen geçmişe ve özlenen günlere hep beraber bu bütünlüğü sağlayacağımızdan kuşkumuz yoktur. Herkesi yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
YİĞİT: “MUTLULUK VEREN MAÇLARI VE ŞAMPİYONLUKLARI HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIMIZA BİZ İNANIYORUZ”
Ardından söz alarak konuşan Yeni Mersin İdmanyurdu Basın Sözcüsü Halim’de “Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü olarak biz son dönemde yüklendiğimiz misyonun ağırlığını Mersin markasının, değerinin Türkiye’de ve dünyada ismini duyuran en temel öğe olan kulübümüzün o ağırlığını o yükünü üstümüzde hissediyoruz. Ama başkanımızın heyecanı yönetimi kurulumuzun dinamizmi ile birleştirdiğimizde önümüzdeki süreçlerde aydınlık günleri mutluluk veren maçları ve şampiyonlukları hep birlikte yaşayacağımıza biz inanıyoruz. Tabi bunu yaparken de kentin bütün dinamiklerini birlik beraberlik olgusu içerisinde özellikle de Mersin basının yaptıkları haberlerle bizi duyuran bizi tanıtan değerli basın emekçiklerinin bu dönemde özellikle bu algıyı bu farkındalığı yaratmak adına vereceği destekten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 
 
“AÇIKÇASI OLUMLU YAPICI ELEŞTİRİLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUZ”
Sözlerine devam eden Yiğit, maçlarda basının fazla ilgi göstermediğini sitem ederek, “Mersin değerli basın emekçilerinin maçlarımızda ilgisinin az olduğunu bir aile sohbeti içinde serzenişimizi dile getiriyoruz. Katılımın desteğin statta bütün basın emekçilerimizin gelip takımına destek vermesi ve takımımızın bu anlamda kentte tanıtımı açısından çok değerli. Önümüzdeki süreçte bunu göreceğimizi inanıyoruz. Bu çarkın dişlisi olarak biz değerli basınımızı görüyoruz. Eksiğimiz olmuşsa bu döneme kadar af ola. Olumlu yapıcı eleştirilerinizi almak istiyoruz açıkçası. Kendimize daha doğru bir yol çizmek adına iyi olur” diye konuştu.  
 
“KARTI OLMAYAN BASIN MENSUPLARINI MAÇA ALMAK İÇİN KISMEN İÇİMİZDE ÇÖZÜYORUZ”
Kartı olmayan basın mensuplarının basın tribününe alınmadığı sorusuna cevap veren Saltık, “Basın kartı olan arkadaşlarımızı alabiliyoruz. Ali Adalıoğlu’nun başında olduğu görevlendirildiği Türkiye Spor Yazarlar Derneği’nin sorumlusu olarak kartları olan ve akredite olmuş olan basın mensubu üstatlarımız girebiliyor. Ona başvuru yapacaksınız. Onun belirli statüsü var. Sizlere bir kart veriyorlar, onunla girebiliyorsunuz. Biz tam olarak prosedürü bilmiyoruz. Bizle bir alakası olmayan bir konu. Bizim kendi kontenjan protokol sayımız var, isim yazdırarak orada biz sizleri ağırlayabiliriz. Taraftar olarak sizi orada maça alabiliriz. Ama basın mensubu olarak bu kartı almanız gerek. Bununda sorumlusu Ali Adalıoğlu. Kendisine direk diyalog haline geçerseniz, bu konudaki olan sorununuzu çözmüş olacaktır diye düşünüyorum. Onun dışında Mehmet Yüce başkanımız bizim statlardan sorumlu yönetim kurulumuz. Kartı olmayan basın mensuplarını da ayrı bir yer tahsis etti, yanlış değilsem. Kendi içimizde de kısmen bu sorunu çözebiliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
“MERSİN’İN HER KÖŞESİNDE KOMBİNE SATIŞ NOKTALARINI OLUŞTURDUK”
Kaç tane kombinenin satıldığı sorusuna cevap veren Saltık, “Mersin’in her köşesinde kombine satış noktalarını oluşturduk ve bunlar özellikle petrol istasyonları seçtik. Sebebi de 24 saat açık olup ve rahat bir hizmet sunabilmek. Çeşitli olan mağazadan taraftarımızın her sıkıntıya veya hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için petrol istasyonların satış noktalarımızı bıraktık. Beklentilerimizi alamıyoruz maalesef. Bu konuda kombine satışlarımızda zayıf gidiyoruz. Yanlış değilsem çok cüzi rakamlar satıldı, söylenilmeyecek rakamlar. Biz yönetim kurulu olarak kendi iç camiamıza, etrafımıza, ahbabımıza, dostumuza hem bir nezekat ziyareti yapıyoruz, hem de bir kombine almasında baskı uyguluyoruz. Bu konularda iç camiası ve hepimizin kendi çevresinde kaynaklı orada biraz daha mutluyuz. Belki mecbur kılıyoruz. Mersin İdmanyurdu sevdasını tetiklettiriyoruz. Şehrine bir vefa borcu şeklinde dile getiriyoruz. Bu konuda biraz daha özverili davranıyoruz, gittiğimiz yerlerde” diye konuştu. 
 
“DESTEKLERİN ARTIRMA YOLUNU DEŞECEĞİZ”
Maddi desteklerin önceki yıllara biraz daha iyi olduğunu ifaden eden Saltık, “Maalesef Mersinli iş adamlarımızdan kurumlarımızdan kuruluşlarımızdan geçen seneye kadar bir maddi destek alamıyorduk. Bu sene başlayarak kısmen büyükşehir belediye başkanımız, Valimiz, OSB’miz, diğer kuruluşlarımız, iş insanlarımız bu sene bir tık daha iyi görünüyor.  Bu desteklerinin büyüyeceğini ve kapı kapı dolaşıp bu desteklerin artırma yolunu deşeceğiz” şeklinde konuştu. 

Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA