Gültak: “Karaduvar’ın adı, artık Mersin’i de aştı”




Tarih: 25 Eylül 2022 Pazar 15:04


Akdeniz Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Karaduvar Balık Festivali’ne binlerce vatandaş akın etti. Festival’in coşkusu Hakan Altun’un konseriyle taçlanırken, konsere gelenler doyasıya eğlenirken renkli görüntülere sahne oldu. Şehir dışından ve Mersin’den yoğun katılımının sağlandığı festivalde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, “Karaduvar’ın adı, artık Mersin’i de aştı. Farklı illerden insanlarımız bizi arıyor, festivalimizi soruyor. Yeni projeler, yatırım ve hizmetlerle tüm Akdeniz’de değişim ve dönüşümü sürdüreceğiz, Akdeniz’i; Türkiye’nin ilk 20 ilçesi arasına çıkaracağız” dedi.

Haber- Emrah Birgül

Akdeniz Belediyesi, Karaduvar Balık Festivali’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenledi. Vatandaşın yoğun ilgisi altında rengarenk ve coşku dolu kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı yetkilileri, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile çok sayıda bürokrat da katıldı. Festivalin yapıldığı caddenin girişi yanında, geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan devasa sardalya heykeli dikkat çekti. Festival alanında vatandaşlarla sohbet eden Gültak, stant açan esnafı tek tek gezdi.

 

“RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, festivale katılan vatandaşlarla sohbet etti, balık-ekmek

ve şalgam ikram etti. 2 gün süren festivalde, konuklara yaklaşık 10 ton balık ikramı ikram edildi. Yoğun katılımın sağlandığı etkinliğin ilk gününde balık ekmek yemek için sahile akın eden Mersinliler, müzik dinletileri, ödüllü bilgi yarışmaları, şampiyon sporcuların performansı, çocuk etkinlikleri ve sihirbazlık gösterilerinin olduğunu festivale de ilgi göstererek renkli görüntüler ortaya çıktı. Akdeniz’de gelenek haline gelen Karaduvar Balık Festivali’nde, Karaduvar Mahallesi esnafı da alanda stant açarak satışlar yaptı. Festivalinin kendileri için çok önemli olduğunu ve festivalde satışlarını yaptıklarını ifade eden esnaf, böyle festivallerin devam etmesini istediklerini belirtirken, Akdeniz Belediyesi’ne de teşekkür ettiler. Festivalin ilk günün devamında akşam saatlerinde, Hakan Altun konseriyle festival taçlandı. Binlerce kişinin katıldığı festival konserine Hakan Altun’un şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendi.

 

VALİ PEHLİVAN: “BUGÜN DE AKDENİZ’İN KIYISINDAYIZ”

Etkinliğe katılım gösteren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da, 85 milyon güzel ve büyük bir aile olduğunu ifade ederek, “Festivaller, şenlikler, insanlarımızın bir araya gelmesine, güzel vakit geçirmelerine vesile oluyor. Festivallerin bir diğer katkısı da kültürel, ekonomik veya turizm değerine de ön plana çıkarmak adına da katkısı oluyor. Festival sayesinde ilimizdeki balıkçılık sektörüne de

dikkat çekeceğiz. Malumunuz ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili. Mersin ilimizde de 321

kilometre sahil bandına sahibiz. Bu, balıkçılık ve balık üretimi anlamında da önemli bir potansiyel.

İşte bugün de Akdeniz’in kıyısındayız. Balıkçılık dünya ekonomisinde de çok büyük bir yer

tutuyor” ifadelerine yer verdi.

 

GÜLTAK: “FARKLI İLLERDEN İNSANLARIMIZ BİZİ ARIYOR, FESTİVALİMİZİ SORUYOR”

Etkinlikte konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Karaduvar isminin artık Mersin’i aştığını ifade ederek,“Bugün artık balık festivali deyince de milyonlarca insanın aklına Karaduvar geliyor. İnternette de ilk sırada Karaduvar Balık Festivalimiz yer alıyor. Bu kolay bir iş değil. Bunu hep beraber başardık. Karaduvar’ın adı, artık Mersin’i de aştı. Farklı illerden insanlarımız bizi arıyor, festivalimizi soruyor. Karaduvar balık festivalimiz, artık bölgemizin festivali haline geldi. Civar illerden de insanlarımız festivale geliyor. Bunun da Karaduvar’a büyük faydası oluyor. Hem burayı tanıtıyoruz hem de esnafımız faydalanıyor. Farklı kurumlarımız ve kadın kooperatiflerimiz stantlar açarak ürünlerini tanıtıyor ve satıyor, kadınlara gelir sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK: “DÜNYA LİDERİ CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Akdeniz’de artık huzurun, barışın ve kardeşliğin olduğunu ifade eden Gültak, “Bütün bu güzellikleri, değişimi yapmamızı sağlayan Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Değerli Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin, Sayın Valimiz ve İl Başkanımızın, Cumhur İttifakı temsilcilerinin desteğiyle bütün bunları başardık. Lezzetin eğlence ile buluştuğu festivalimize

katılım sağlayan tüm ailelerimize, her yaştan vatandaşımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İZOL: “MUSTAFA GÜLTAK’A ŞEHRİMİZ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise “Karaduvar Balık Festivalimizin mimarı

Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum.

Festival demek, insanların buluşup kucaklaştığı, sosyalleşip eğlendiği etkinlikler demektir.

Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana gerçekten farklı güzellikler yaşandı. Bu huzur ortamından dolayı da Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA