Başsavcı Tolgahan Öztoprak’tan MGC’ye ziyaret




Tarih: 28 Eylül 2022 Çarşamba 17:46


Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edip basın mensuplarıyla buluştu. Mersin’deki basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başsavcı Öztoprak, “Gözlemlediğim kadarıyla üzerinize düşen vazifeleri son derece layıkıyla yapıyorsunuz” dedi.

Haber-Fatih Dönmez 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın ile bir araya gelen Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, gazetecilerle sohbet etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Başsavcı Öztoprak, Mersin basın çalışanlarını, çalışmalarından dolayı tebrik etti. Öztoprak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

BAŞSAVCI ÖZTOPRAK: “SİZLERE ÇOK BÜYÜK VAZİFELER DÜŞÜYOR”

Kamuoyunun aydınlatılmasında basına ciddi görevlerin düştüğünü kaydeden Başsavcı Öztoprak, “Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etmekten gerçekten gurur duyuyoruz. Yaptığınız çalışmaları da takdir ediyoruz. Haber, gazetecilik; gerçek, güncel ve doğru haberin kamuoyuna, topluma yansıtılması, bildirilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması açısından da artık ayrı bir kamu görevi vasfında hal alıyor. Bu manada da sizlere gerçekten çok ciddi bir görev düşüyor. Malum, sosyal medyanın da yaygınlaşması toplumda olayların çok farklı bir boyuta yönelmesine neden oluyor. Farklı haberler, yalan haberler vs. Burada sizlere çok büyük vazifeler düşüyor. Üzerinize düşen vazifeleri de yaklaşık 1,5-2 yıldır Mersin'deyiz; gözlemlediğim kadarıyla son derece layıkıyla yapıyorsunuz. Bu manada teşekkür ederim. Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve mensupları son derece sorumlu.  Gerçek ve güncel haberin kamuoyuna yansıtılmasında son derece hassas. Bu manada çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

TEPE: “47 YILLIK BİR MAZİYE SAHİP BİR CEMİYET MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise, gazeteciliğin çok zor bir meslek olduğunu ifade ederek,  “Sayın Başsavcım, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne hoş geldiniz. Cemiyetimiz 1975 yılında kurulmuş bir cemiyet. Kentimizdeki tüm gazetecilerin oluştuğu çatı örgüt niteliğinde. Tabi gazeteciler biliyorsunuz dönemin her zamanında çok aktif olarak kenti için memleketi için bayrağı için çalışan insanlar. Gazetecilik çok eski bir meslek. Kentimizde de Tarsus'ta başlayıp, ilk gazetenin Tarsus'ta oluşması, gazetecinin Tarsus'tan çıkması; daha sonra Mersin'in gelişmesi sonrasında kent gazetecileri artık Mersin'de yapılanmaya başlıyorlar. Gazete çıkartmaya başlıyorlar. O dönem, 1975 yılında birkaç tane meslek büyüğümüz 'bu artık bir kurumsallaşmayı gerektirir, örgütlü hareket etmeyi gerektirir' diyorlar. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni kuruyorlar. Atılan o tohumlar şimdi bir çınar oldu. Ortalama 47 yıllık bir maziye sahip bir cemiyet Mersin Gazeteciler Cemiyeti” şeklinde konuştu.

 

“GAZETECİLERİMİZİN BİRLEŞTİĞİ, BULUŞTUĞU BİR YER CEMİYET”

Sözlerine devam eden Tepe, dönem dönem zorlukların yaşandığını, dönem dönem ayrışmaların yaşandığı zamanlarda cemiyet başkanların bu ayrışmanın kent gazetecilerine zayıflık getireceğini gördüklerini ifade ederek, “Birlikte olmanın daha büyük başarı getireceğine inanmışlar ve beraberce Mersin Gazeteciler Cemiyeti adı altında birleşmeyi sağlamışlar. Şimdi tek cemiyet olarak kentimizdeki gazetecilerimizin birleştiği, buluştuğu bir yer. Zor dönemden geçiyorlar. Özellikle bu dönem hem mesleki açıdan hem baktığınızda ekonomik şartlar olsun, teknolojik gelişmeler olsun. Gazetecilerin zor bir dönemden geçmesine sebep oluyor. Ama demokrasimiz ve ülkemizin geleceği açısından gazetecilerin de görevlerini yapması çok önemli. Kamu adına faaliyet göstermesi çok önemli. Demokrasimize katkı sunması çok önemli. Biz, gazetecilerin önündeki tüm engelleri kaldırarak rahat rahat görevlerini yapabilecek bir pozisyonda olmasını diliyor ve umut ediyoruz. Bu anlamda da cemiyetimizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bütün il olarak baktığımızda ilçelerle beraber 330 meslek mensubumuz var” sözlerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA