Altın, yeni haftaya bin TL bandında başladı




Tarih: 17 Ekim 2022 Pazartesi 18:15


Geçen hafta düşüşe geçen gram altın, yeni haftaya bin lira bandında başladı. Altın fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte bireysel yatırımcılar da yeni haftada altın fiyatlarına odaklandı. Gram altın, şu anda Mersin Ulu Çarşı’da ortalama bin 6 TL’den satılıyor. Altın fiyatlarındaki son durumla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kuyumcu Sedat Erguvan, “Altın fiyatlarında düşüş yaşandığı için insanlar son günlerde altın almaya daha çok geliyor” dedi.

Haber - Emrah BİRGÜL

“BAZI BİREYSEL YATIRIMCILAR İSE ALTIN ALMAK VE ALMAMAK ARASINDA KARARSIZ”
Son bir ay içerisinde bin 30 TL seviyelerini test eden gram altın, geçtiğimiz haftayı 995 TL seviyelerinde tamamladı. Yeni haftanın başlangıcında piyasaları takip eden bireysel yatırımcılardan bazıları kuyumcuların yolunu tutarken, bazıları ise ‘daha fazla düşüş’ beklentisiyle piyasaları takip etmeye devam ediyor. Kuyumcu Sedat Erguvan, altın fiyatlarında yaşanan son bir aylık dalgalanmaları değerlendirerek, “Son bir aydır altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Altının gramı şu anda bin 6 TL. Geçen ay bin 25 TL ile bin 30 TL arasında değişiyordu. Altın fiyatları düştüğü için insanlar şu anda genellikle Cumhuriyet Altını alıyor. Bazı bireysel yatırımcılar ise altın almak ve almamak arasında kararsız. Ama bilinen bir gerçek var ki; altın her yerde altındır ve değerlidir” dedi.
  
“DÜĞÜN ÖNCESİ TAKI ALANLAR, BİR HAFTA SONRA O TAKILARI BOZDURMAYA GELİYORLAR”
Evlilik hazırlığı içerisinde olanların da gündeminde altın olduğuna dikkat çeken Erguvan, “Evlenmek isteyen vatandaşlar, geçen yıl bizden örneğin 600 gram altın alıyordu. Bu yıl ise evlilik hazırlığında olanlar 300 gram alıyor. Altında son yıllardaki yükselişle birlikte alım gücü bir önceki yıla kıyasla yarı yarıya düşmüş. Bir de düğün öncesi takı alanlar, bir hafta sonra o takıları bozdurmaya geliyorlar. İnsanlar eskiden kilo ile altın alabiliyorlardı. O günler şimdi hayal oldu” dedi. 
“BAZI VATANDAŞLAR ‘DAHA DA DÜŞER’ BEKLENTİSİ İÇİNDE”
Kuyumcu Şakir Duran ise, altın fiyatlarındaki ani düşüş ve yükselişin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Altın fiyatlarının ani düşmesi de yükselmesi de esnafı etkiler. Ani düşüşlerde altını olan satmıyor. Fiyatlar ani değiştiği zaman bireysel yatırımcılar almakta da satmakta da tereddüt ediyor” dedi. Bazı bireysel yatırımcıların altın fiyatlarının daha da düşeceği beklentisinde olduğunu sözlerine ekleyen Duran, “Fiyatlar bin 30 TL’ye kadar yükseldi, tekrar düştü. Bazı vatandaşlar ‘daha da düşer’ beklentisi içinde. Bunun yanında insanlar altını sadece bir yatırım aracı olarak değil, takı olarak da değerlendirebiliyor” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA