Azmetti, çalıştı, diplomasını aldı 63 yaşında usta öğretici oldu




Tarih: 27 Ekim 2022 Perşembe 15:22


Mersin’de 63 yaşındaki Şenay Kaval, ortaokul ve liseyi hayat boyu öğrenme kurumlarında tamamladıktan sonra ’usta öğretici’ belgesi olarak Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapmaya başladı.

Çeşitli nedenlerden dolayı eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan Kaval, ortaokul ve liseyi hayat boyu öğrenme kurumlarında tamamladı. Ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'ne kayıt yaptırarak mesleğine yönelik eğitim alan Kaval, önce ustalık sonra da usta öğreticilik belgesi alarak 63 yaşında usta öğretici oldu. Şu anda Mezitli Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki yaşlı bakım merkezinde el sanatları alanında görev yapan Kaval, "Hayat boyu öğrenme kurumları sayesinde hem yarım kalan eğitimimi tamamladım hem de 63 yaşından sonra iş sahibi oldum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyorum ve herkesi halk eğitim merkezlerine davet ediyorum. Mersin'de öğrenme hayat boyudur" dedi. (İHA)                                


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA