Sanal İstihdam Fuarı öğretmenlere anlatıldı




Tarih: 27 Ekim 2022 Perşembe 15:28


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Mersin’deki çeşitli okullarda görev yapmakta olan 400’e yakın Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeninin katılımıyla bir video konferans programı üzerinden gerçekleştirildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu’nun talimatlarıyla yapılan toplantıya Mersin İŞKUR’dan İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman ve İŞKUR yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İŞKUR Mersin İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik tiplerine uygun doğru mesleği seçmelerinin, iş hayatında daha başarılı olmalarını sağlayacağı gibi ülke ekonomisine de olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Amaçlarının İŞKUR olarak öğrencilerin doğru mesleği seçme noktasında farkındalık kazanmalarını sağlayarak gelecekteki iş hayatları hakkında daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak olduğunu ifade eden Gön, 22-23 Kasım tarihlerinde Mersin İŞKUR koordinasyonunda çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde 2. Mersin Sanal İstihdam Fuarının düzenleneceğini belirterek, lise son sınıf ve mezun durumda öğrencilerin iş gücü piyasasını tanıyarak 100’den fazla firmanın iş ilanlarına başvuru yapabileceklerini, firma yetkilileriyle online görüşme yapabileceklerini ve alanında uzman konuşmacıların tecrübelerinden faydalanabileceklerini belirtti. Toplantıda konuşma yapan Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman, İŞKUR ve diğer paydaş kurumlarla önümüzdeki dönemde yapılacak iş birliklerini geliştirmek istediklerini belirterek meslek seçimi konusunda İŞKUR uzmanlarının sahadaki tecrübelerini öğrencilere aktarmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekerek 22-23 Kasım’da düzenlenecek fuarı öğrencilerin iş gücü piyasasını tanımaları ve iş hayatına entegre olmaları noktasında çok önemli bulduklarını söyledi. Açılış konuşmalarından sonra İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından 2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı’nın tanıtımı ve İŞKUR Portal kullanımı sunumlarının yapıldığı toplantı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenlerinin sorularının cevaplanması ile başarı ile sona erdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA