Mersin Barosu Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi




Tarih: 30 Ekim 2022 Pazar 15:18


Mersin Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ düzenledi. Resepsiyonda Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Bayramı’nı avukatlar ve kent protokolü ile birlikte kutladı.

Avukatlar, stajyer avukatlar, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Ünzile Kuru, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Egin, İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili ve Genel Sekreter Bekir Ersin Özer’in katılımıyla Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde düzenlenen resepsiyona, Baro Başkanı  Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri sahipliği yaptı.

 

“CUMHURİYET ÜLKEMİZİ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Gazi Özdemir, Atatürk önderliğinde fikri hür, vicdanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşan Cumhuriyetin, Türk milletini yok etmek isteyen işgalcilere karşı kazanılan büyük bir zafer olduğunu ifade ederek, “29 Ekim, Türk milletinin bağımsızlığa duyduğu özlemdir. Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte ülkemizde; bilim, eğitim, sanat, sanayi başta olmak üzere birçok alanda kalkınma ve aydınlanma başlamış, kadın erkek eşitliği, laik bir devlet anlayışı, hukukun üstünlüğü sağlanmıştır. Bize emanet edilen Cumhuriyet, 99 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz" dediği günden bugüne, ilkelerinden asla şaşmadan, Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmayı en büyük vazife edindik.  Birlik ve beraberliğimizin en büyük temel taşı olan Cumhuriyet’e sımsıkı bağlanarak her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz.Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk milleti, bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini Cumhuriyetin kurulması ile dünyaya ilan etmiştir. Gücünü milletten alan Cumhuriyetimiz, milli iradeye yönelen hiçbir ihanete geçit vermeyeceğini, Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde olacağını bütün dünyaya her zaman göstermiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diyekonuştu.Daha sonra konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünzile Kuru, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik yaptığı konuşmasında, bağımsız, laik ve demokratik hukuk devletimizi Cumhuriyete borçlu olduğumuzu ifade ederek, tüm katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA