‘Son Veda’ konseri sanat severlerle buluşuyor




Tarih: 8 Kasım 2022 Salı 13:40


Mersin Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyet’inkurucusu Ulu Önder MustafaKemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. Yılında “Son Veda” Konseri ile anacak.Mersin DOB opera sahnesinde gerçekleşecek “Son Veda” konseri 10 Kasım2022 Perşembe akşamı saat 20:00’de sanatseverlerle buluşacak.

Atatürk’ü anma günü çerçevesinde hazırlanan Son Veda konseri sekiz bölümdenoluşuyor. Ülkenin genel durumu, Atatürk’ün okul yılları, Trablusgarp Savaşı ve Sofya günleri,Çanakkale Savaşı, Zübeyde Hanım, İşgal ve Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün aşkları ve devrimleriile çok sevdiği halkına Son Veda’sını konu ediniyor. Düzenleme Orkestra Şefi Kıvanç Tepe’yeait olup, konserde yer alan müzikler besteci Fahir Atakoğlu’nun. Mustafa Kemal Atatürk’üErcan Ocak, Zübeyde Hanım’ı İpek İncekaş, Fikriye Hanım’ı Leyla Ceren Koç’un canlandıracağıkonserin anlatıcıları Eda Bingöl Gürkan ve Şahan Gürkan olacak.Mersin DOB orkestrası ve korosu ile birlikte piyanoda Onur Ermez, neyde ErcanIrmak sahne alacak. Eserin metin yazarı Cennet Türker, koro şefi Anıl Aydın olacak.Fahir Atakoğlu’nun müziklerine, anlatı ve canlandırmalar, dönemin özel görüntülerive sahne ışıklarının da eklenmesiyle konser etkileyici bir atmosfere ve belgesel-dramatik biryapıya ulaşan “Son Veda” 10 Kasım akşamı seyircisini bekliyor.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA