Atatürkçü Düşünce Derneği adına sizi arayanlara ’itibar etmeyin!’




Tarih: 15 Kasım 2022 Salı 17:48


Ağustos ayından bu yana bazı kişilerin Atatürkçü Düşünce Derneği adına vatandaşlardan para talep ettikleri iddia edildi. Bu konuda savcılığa suç duyurunda bulunduklarını belirten ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, "Vatandaşa yönelik böyle bir çalışmamız yok" dedi.

Haber-Behzat Ö. Beyazlar

 

Mersin'de Atatürkçü Düşünce Derneği adına bazı kişilerin vatandaşları arayarak eşantiyon ürünler gönderme karşılığında bağış talep ettiklerini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, ADD olarak herhangi bir konuda vatandaşları arama gibi bir uygulamalarının olmadığını söyledi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Erkan, kendilerine gelebilecek bu tarz taleplere itibar etmemelerini ve kendilerine bildirmelerini istedi.

 

"O NUMARALARI BU YILIN AĞUSTOS AYINDAN BERİ SAVCILIK VEYA EMNİYET'E BİLDİRİYORUZ"

Gazetemiz özel açıklamalarda bulunan Serdar Erkan, "Atatürk adını kullanarak para isteniyor, bağış isteniyor. 'Size bayrak göndereceğiz, şunu göndereceğiz, bunu göndereceği' diye bir para talebi oluyor" dedi. Durumun kendilerine bildirilmesi üzerine harekete geçtiklerini sözlerine ekleyen Erkan, "Bizi arıyorlar. Arayanlar, şüphelenen kişiler. Mesela birisi göndermiş oluyor. İkinci kez bir daha arıyor. Mesela Bozyazı'dan arıyorlardı. Orada bile bu yola başvurmuşlar. Bizim derneğimizi bilen, bu konuyla ilgili bilinçli vatandaşlarımız arıyor. Arayanlar bazen üyelerimiz oluyor. Biz bu numaraları sorup bilgileri alıyoruz. O numaraları bu yılın Ağustos ayından beri Savcılık veya Emniyet'e bildiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"İŞİN YAYILDIĞI İZLENİMİ GELDİ, KAMUOYUYLA PAYLAŞMA GEREĞİ DUYDUK"

Sürece ilişkin son durumdan bahseden Erkan, "Şu ana kadar bir sonuç alınmadı ve ilginç olarak, aynı kişilerden arama bir yerden tekrar gelince bir tekrar bunu Savcılığa duyurduk. Bu arada bizi daha önce Emniyet'ten aramışlardı. Gidip şifahen detayları anlattık. Şu anda mutlaka takip ediliyordur ama bu işin yayıldığı izlenimi geldi, kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Vatandaşların aldanmalarını önlemek istedik" diye konuştu.

 

"BİZ VATANDAŞLARI TELEFONLA RASTGELE ARAMIYORUZ"

ADD olarak bu tarz bir uygulamalarının olmadığı uyarısında bulunan Erkan, "Biz vatandaşları telefonla rastgele aramıyoruz. Biz, üyelerimize duyuruda bulunuyoruz. Basın yoluyla bazı duyurular yapıyoruz ama vatandaşları tek tek telefonla arayıp 'şöyle yapacağız' ya da 'böyle yapacağız' demiyoruz. Arayacak olursak aidatlarını yatırmaları ve bağış yapmaları için üyelerimizi arıyoruz. Ama vatandaşa yönelik böyle bir çalışmamız yok" dedi.

 

"ATATÜRK GERÇEKTEN BU COĞRAFYADA YÜKSELEN BİR DEĞER"

Atatürk'ün öneminin özellikle son yıllardaki gelişmelerle birlikte sıkça gündeme geldiğine dikkat çeken Erkan, şunları söyledi; "Toplumda son günlerde Atatürk gerçekten bu coğrafyada yükselen bir değer. Güneyimizi, batımızı görüyoruz. İran'da kadınlar kadın hakları için mücadele ediyor. Kuzey'de Ukrayna-Rusya savaşı var. Ateşten bir coğrafyada, Müslüman coğrafyasında yüzyıldır ayakta kalabilen laik ve demokratik tek bir devletiz. Bu dikkat çekiyor. Bu başarı yüz yıldır neden var? Bu Atatürk'ün devrim ve ilkelerinin hayatta olmasıyla, onun kurduğu Cumhuriyet'in temellerinin sağlam olmasından kaynaklı. Bu dünyada herkesin dikkatini çekiyor. Atatürk'ün düşüncesi, özellikle 'mazlum milletler' dediği gelişmekte olan özellikle Ortadoğu'daki halkların bir merakı var ve bu artan bir değer."

 

"TOPLUMDA ATATÜRK'E KARŞI BÜYÜK BİR İLGİ VAR"

Türkiye'de de Atatük'e duyulan saygı ve özlemden söz eden Erkan, "Bu arada kendi ülkemizde de son 20 yıldır Atatürk'ün düşünceleri toplumdan ne kadar izole edilmeye çalışılsa da ona rağmen gençler de bunu görüyorlar ve toplumda Atatürk'e karşı büyük bir ilgi var. Yaşlı kuşakta da özlem var. Dolayısıyla bunu değerlendirdiklerini düşünüyorum. Atatürk adı çok hassas. İnsanlar bu konuda bir şeyler yapmak istiyor. Bu insanlara ulaştıklarında da maalesef bu dolandırıcıların ağına düşüyorlar" diye konuştu.

 

EN SON 11 KASIM'DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Öte yandan ADD Mersin Şubesi tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, "Şube olarak son bir kaç aydır aradığından haberdar olduğumuz kişiler ve telefonlar için savcılığa ve emniyet müdürlüğüne gerekli suç duyuruları yapılmıştır. Ancak hala değişik numaralardan aramaların devam ettiği öğrenilmiştir. Bu kapsamda, 11.11.2022 günü savcılığa tekrar suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA