ÇBK, Galatasaray’ı 68-54 mağlup etti




Tarih: 20 Kasım 2022 Pazar 15:38


ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, rakibi Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nı deplasmanda 68-54 mağlup etti.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 7'inci hafta karşılaşmaları kapsamında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile Galatasaray Çağdaş Faktoring Kadın Basketbol Takımı karşılaştı. ÇBK, İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi'nde aldığı son galibiyetle Lig'deki liderlik konumunu korudu.

 

LİG'DEKİ LİDERLİK KOLTUĞUNU KORUDU

Sezonun ilk haftasına Fenerbahçe maçıyla başlayan ÇBK, rakibini deplasmanda 71-63 mağlup ederek Lig'e hızlı bir giriş yapmıştı. Takım, sezonun ilerleyen haftalarında oynadığı 7 maçtan 6 galibiyetle ayrıldı. Rakiplerine şu ana kadar toplam 538 sayı atan ÇBK, rakiplerinden gelen toplam 448 sayıyı ise potasında gördü. Takım, son maçta aldığı galibiyetle puan durumunu 13'e yükseltti. Aynı puan durumuna sahip Galatasaray karşısında 90 sayılık averaj üstünlüğü bulunan ÇBK, Lig'deki liderlik koltuğunu korudu. 

 

KENDİ EVİNDE 3'TE 3 YAPTI

ÇBK, kendi evinde oynadığı 3 karşılaşmanın üçünde de rakiplerini mağlup etti. Takım kendi evinde rakiplerine toplam 251 sayı atarken, deplasmandaki 4 karşılaşmanın da 3'ünden galip ayrıldı. ÇBK, deplasmanda oynadığı maçlarda rakiplerine toplam 287 sayı attı. Takımın deplasmandaki son rakibi ise Galatasaray oldu.

 

GALATASARAY'A KARŞI PERİYOTLARDA ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, karşılaşmadaki 3 periyodu önde tamamladı. İlk periyotta rakibine 17-11, ikinci periyotta ise 19-14'lük üstünlük sağlayan takım ilk yarıyı 36-25 galibiyetle bitirdi. Üçüncü periyodu 15-15 skorla berabere bitiren takım, son periyotta ise atağa kalktı. Takımın son periyottaki 17-14'lük üstünlüğü, karşılaşma sonucunda 68-54'lük galibiyeti getirdi.

 

ÇBK'NIN YILDIZLARI SAHADA FIRTINA GİBİ ESTİ

Sarı-kırmızılı takımın maç kadrosunda Aija Putnina, Alaina Coates, Işıl Alben, Pelin Bilgiç, Kamile Nacickaite ve Meltem Yıldızhan yer aldı. ÇBK'da ise yıldız oyuncu kadrosundan DeWanna Bonner, Jonquel Jones, Sinem Ataş, Tiffany Hayes, Özge Yavaş, Asena Yalçın, Gökşen Fıtık ve Kuanitra Hollingsworth sahada fırtına gibi esti.

 

KARŞILAŞMAYA GÖKŞEN FITIK DAMGA VURDU

Sahada 39 dakika kalan ÇBK'lı oyunculardan DeWanna Bonner 18 sayı atarken, 34 dakika sahada kalan Jonquel Jones da maçta 14 sayı üretti. Karşılaşmaya, ÇBK'lı oyunculardan Gökşen Fıtık'ın performansı damga vurdu. Fıtık, 28 dakika kaldığı maçta 14 sayı üreterek karşılaşmanın seyrini değiştirdi. 

 

ÖZYİĞİT'TEN 'TEBRİKLER TAKIM' MESAJI GELDİ

Karşılaşmanın ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Tebrikler takım. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Çağdaş Faktoring'i deplasmanda 54-68'lik skorla mağlup etti" ifadelerine yer verdi.

 

İLERLEYEN GÜNLERDE TAKIMA CHELSEA GRAY KATILACAK

Takım, 1 Aralık'ta Çankaya Üniversitesi'ni evinde ağırlayacak. İlerleyen günlerde ise ÇBK kadrosuna bir yıldız oyuncu daha katılacak. ÇBK'dan önceki günlerde yapılan açıklamada, "Bugün itibari ile sporcumuz Temi Fagbenle ile karşılıklı anlaşarak sözleşmemizi feshetmiş bulunuyoruz. Oyuncuya kulübümüze katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denilmişti. Kulübün yaptığı son açıklamada ise "Sezon başında anlaşmaya vardığımız oyuncumuz Chelsea Gray 25 Kasım'da Mersin'e gelerek takımımıza katılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA