Komedi filmindeki o olay, Mersin’de yaşandı: ATM’nin bile ayırt edemediği sahte para bastılar!




Tarih: 22 Kasım 2022 Salı 17:27


Düğün Dernek filminin bir sahnesinde kalpazan rolünü canlandıran Şinasi Yurtsever’in söylediği

Haber-Cihan Barış Budak

 

Başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı ünlü komedi filminin bir sahnesinde, kalpazan rolünü canlandıran Şinasi Yurtsever sahte paraları göstererek; "Beceremeyeceğim şey yok benim. ATM'lerin bile ayırt edemediği sahte para bastım ben. Merkez Bankası'na gönderdim, şaşırdılar. 'Adıma plaket yaptırıp verirler' diyordum, 4 yıl hapis verdiler" ifadelerine yer vermişti. Milyonların kahkaha attığı o olay, Mersin'de yaşandı. Kalpazanlar, ATM'lerin bile ayırt edemeyeceği sahte paralar bastı. Mersin polisi, o kalpazanlara 'plaket' niteliğinde 'kelepçe' taktı.

 

ŞÜPHELİLER, O PARALARI ATM'YE BİLE YATIRDI

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 şüphelinin piyasaya sahte para sürmek amacıyla organizasyon oluşturduklarını tespit etti. Bunun üzerine şüpheliler yaklaşık 6 ay teknik ve fiziki takibe alındı. Takip neticesinde şüphelilerin Mersin başta olmak üzere, çeşitli illerde sahte paralarla alışveriş yaptıkları fark edildi. Bu şekilde piyasaya yaklaşık 600 bin Türk lirası sahte para sürdükleri belirlenen şüphelilerin, bu paraları ATM'lere yatırdıkları da belirlendi.

 

MERSİN POLİSİ HAREKETE GEÇTİ: 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kalpazanların attıkları her adımı takip eden Mersin polisi, şüphelilerin genellikle işyerlerinde yoğunluk yaşanan saatlerde sahte paralarla alışveriş yaptıklarını gözlemledi. Bu şekilde sahte paraların anlaşılmayacağını düşünen şüphelilerin 100'lük ve 200'lük banknotları tercih ettiği tespit edildi. Sahte paraları piyasaya sürme girişiminde bulunan şüphelilerin yakalanması için Mersin Emniyeti tarafından operasyon başlatıldı. 16 şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyona 150 polis katıldı. Operasyon, kameralarla havadan da takip edildi. Özel Harekat Polisi'nin katıldığı eş zamanlı operasyonda 9 şahıs yakalanırken, 7 şahsın yakalama çalışmalarının ise sürdüğü açıklandı.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA