Diş sağlığı eğitimlerinde bin 500 çocuğa ulaşıldı




Tarih: 24 Kasım 2022 Perşembe 17:21


Çocukların küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazanması, ağız ve diş sağlığına önem vermesi için çalışmalar yapan Tarsus Belediyesi, Diş Hekimleri Odası destekleri ile okullarda bilgilendirme dersleri düzenledi. Diş sağlığı eğitimlerinde bin 500 çocuğa ulaşıldı. Eğitimler Tarsus’ta bulunan ilk ve ortaokullarda verilmeye devam edecek.

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde Mersin Diş Hekimleri Odası destekleri ile okullarda öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme eğitimleri düzenledi. Mersin Diş Hekimleri Tarsus Temsilcisi Dt. Elife Toygar Turgut tarafından, ağız ve diş sağlığının önemi hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Eczacı Sabri Aydın İlkokulu, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu, Lütfiye Benli İlkokulu, Emine Boro Ortaokulu, Ahmet Yesevi İlkokulu, 100.Yıl İlkokulu ve Mehmet Ramiz Asutay İlkokulu’nda eğitimler verilerek toplamda bin 500 çocuğa ulaşıldı. Eğitimler Tarsus’ta bulunan ilk ve ortaokullarda da devam edecek.

 

ÖĞRENCİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Dt. Turgut, öğrencilere doğru diş fırçalama teknikleri ile ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Hafta boyunca süren derslerde çocuklara diş fırçalama alışkanlığının ve ağız sağlığının önemi anlatıldı. Aynı zamanda zararlı ve yararlı yiyecekler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

 

“FIRÇALAYARAK GÜZEL BİR GÜLÜŞE SAHİP OLABİLİRSİNİZ”

Çocukları bilgilendiren Diş Hekimi Elife Toygar Turgut “Dişlerimizi iyi fırçalamazsak, bakteriler sonucu asit oluşuyor. Çürükler oluşmaya başlıyor. O yüzden dişlerimizi 2 dakika fırçalamadan okula gelmek yok. Her bir dişinizin üzerine fırça değecek. Dişlerinizi pırıl pırıl bir şekilde gıda artığı ve çürükler olmasın diye fırçalayarak güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir iletişim sağlanmış olur.” şeklinde konuştu.Okullarda verilen bilinçlendirme çalışması sonrası öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA