Yeni nesil, onların eseri!




Tarih: 24 Kasım 2022 Perşembe 17:24


Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Öğretmenlik, insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Kültür Merkezi'nde devam eden törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış'ın yanı sıra kent protokolü, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

 

"ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK GÜVENİYORUZ"

Kutlama programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Öğretmenlik mesleği, insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Konusu insandır. Konusu insan olması hasebiyle değeri de o derece yüksektir. Öğretmenlerimiz alfabenin A'sını, B'sini, C'sini öğreterek; işte o insan yetiştirmeye başlar. Ama bununla kalmaz. Hayatın A'sını, B'sini, C'sini de bize öğretir. Hayatın mantığını, matematiğini de öğretir. Anneniz kadar, babanız kadar bizi hayata hazırlar. Öğretmenlerimiz akla gelebilecek bütün konularda bize rehberlik eder. Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Sizler ne kadar iyi yetiştirirse, işte gelecekte o kadar güçlü olacaktır. Bu yolla devletimiz de toplumumuz da o derece güçlü olacaktır. Aslında bu söz öğretmenlerimize duyulan güvenin tezahürüdür. Evet, öğretmenlerimize çok güveniyoruz. Hepimizin üzerinde öğretmenlerimizin çok emeği var. Bu duygularla bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimize baş sağlığı diliyor, emekli olup hayatta olanlara da sağlıklı yaşamlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUMLULUĞUNA SAHİP İNSANLARIDIR ÖĞRETMENLERİMİZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Gülcan Kış ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Cumhuriyetimizin eğitim seferberliğinin en büyük atılımlarından biri olan millet mekteplerinin açılışının yıl dönümünde başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bir öğretmenin en önemli özelliği adanmış ruhudur. Bu anlamda dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanlarıdır öğretmenlerimiz. Bu öylesine adanmış bir ruhtur ki bilgi, sevgi ve emekle yoğrularak bizlere okul öncesi dönemden alıp, üniversite sıralarına kadar yetiştirir. Hiç kimseye muhtaç olmayacak hale getirir. Bu ruhun sahibi öğretmenlerinde ne kadar teşekkür etmek azdır. Değerli öğretmenlerimiz sizlerin güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Çünkü geleceğimizin huzurlu, güvenli, ve refah içinde yaşayacak Türkiye'sinin inşasında rol oynayacak çocuklarımıza sizler yön veriyorsunuz. Günümüzde bilgiye ulaşmak da artık çok zor değil. Bilgiyi artık bir tuşla cebimizde taşıdığımız akıllı telefonlarla elde edebiliyoruz. Ama insan ordusu olarak sizden bilgiyi, kültüre dönüştürüyorsunuz. İşte bu kültür bir toplumu millet haline getiriyor, günümüzü yarınlara bağlıyor. Onun için sizlere minnettarız."

 

"ÖĞRETMEN, AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN HAYAT KAYNAĞIDIR"

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adam Koca da öğretmenlerin günü kutlayarak, "Dünyadaki en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmen eğitimin lideri, geleceğin mimarıdır. Öğretmen umudun, adaletin timsali, güvenin, şefkatin abidesidir. Memleketin her köşesinde yüreklere sevgiyi, zihinlere bilgiyi nakış nakış işleyen, toplumun önderidir. Okuyan, düşünen, gelişen ve üreten bireylerde aydınlık bir gelecek için öğretmen hayat kaynağıdır. Her öğrencisinin elinden ve gönlünden tutup onlara modern dünyanın sarp merdivenlerinden tek başına başarıyla tırmanma azmini aşılayan sanatkardır" dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA